USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC62.909,83
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Kripto Phishing Saldırısı: 35 Milyon Dolarlık fwDETH Çalındı!

Kripto Phishing Saldırısı: 35 Milyon Dolarlık fwDETH Çalındı!

Kripto Phishing Saldırısı: 35 Milyon Dolarlık fwDETH Çalındı!
Kripto Phishing Saldırısı: 35 Milyon Dolarlık fwDETH Çalındı!
service

Kripto piyasasında dolandırıcılık vakalarında katlanarak artış gözlemleniyor. Artan güvenlik ve kimlik doğrulama yöntemlerine rağmen, kötü niyetli aktörler yeni dolandırıcılık yöntemleri geliştiriyor. Üçüncü çeyrekte dolandırıcılar, Eylül ayında milyonlarca dolar çaldı. Bu durum, phishing dolandırıcılıklarının artmasından kaynaklanıyor. Son olayda ise birkaç saat önce bir dolandırıcı, phishing imza bağlantısı aracılığıyla 35 milyon dolar daha çaldı.

fwDETH’den Büyük Kayıp

Yeni saldırıda, dolandırıcı 35 milyon dolar değerinde fwDETH çalarak son zamanların en büyük kripto dolandırıcılık olaylarından birine imza attı. Kurban, sahte bir ‘permit’ imzasına tıkladıktan sonra saniyeler içinde milyonlarca dolarını kaybetti. Çılgınlık! Birisi 15.079 fwDETH’yi bir ‘permit’ phishing imzası ile kaybetti! Phishing riskinden dolayı karşı bilinmeyen bağlantılara tıklamayın ve bilinmeyen imzalardan kaçının. Hacker’ın adresi 0x0605edee6a8b8b553cae09abe83b2ebeb75516ec olarak tespit edildi. Kurbanın cüzdan adresi ise muhtemelen bir VC firması olan Continue Fund’a ait. Dolandırıcılar, CREATE2 fonksiyonuyla oluşturulan geçici token harcama adreslerini kullanarak, tespiti zor hale geliyor.

Kripto Phishing Saldırısı: 35 Milyon Dolarlık fwDETH Çalındı!

Kripto Phishing Saldırısı: 35 Milyon Dolarlık fwDETH Çalındı!

Bu olay, PAC Finance ve Orbit Finance gibi DeFi protokolleri dahil olmak üzere fwDETH’ye bağlı işletmeleri de olumsuz etkiledi. Ancak bu platformlar henüz resmi bir açıklama yapmadı. Scam Sniffer raporuna göre, bu tür phishing saldırıları en az 10.800 kişiyi mağdur etti.  Dolandırıcılar, kurbanlarını yönlendirerek sahte sitelere kripto cüzdanları bağlamalarını sağlıyor ve kolayca cüzdanları üzerinde (aldıkları izinler sayesinde) yetki sahibi olabiliyorlar. CertiK’e göre 2024’ün üçüncü çeyreğinde çeşitli kripto dolandırıcılıklarında toplam 753 milyon dolar kayıp yaşandı. Bunlardan 127 milyon dolar phishing saldırılarıyla çalındı. En son olayda, 35 milyon dolarlık fwDETH çalınmış oldu. Saldırının ardından, dolandırıcı’nın tüm çalınan fwDETH tokenlerini sattığı ve bunun da likidite sorunları ve fiyat düşüşlerine yol açtığı bildirildi. Birçok analist, bu durumun token fiyatında dalgalanmalara neden olduğunu belirtti.

Kripto piyasasında dolandırıcılık vakalarında katlanarak artış gözlemleniyor. Bu durum, yatırımcıları, dijital varlıklarını korumak için gerekli önlemleri almaya çağırıyor. Güvenlik ve kimlik doğrulama yöntemlerinin yanı sıra, bilinmeyen bağlantılara tıklamaktan ve şüpheli imzalardan kaçınmak, yatırımcıları dolandırıcıların hedefi olmaktan koruyabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir