USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC63.385,95
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin Fiyatı Uptober’da Beklentileri Karşılayamadı: 5 Alım Nedeni

Bitcoin Fiyatı Uptober’da Beklentileri Karşılayamadı: 5 Alım Nedeni

Bitcoin Fiyatı Uptober'da Beklentileri Karşılayamadı: 5 Alım Nedeni
Bitcoin Fiyatı Uptober'da Beklentileri Karşılayamadı: 5 Alım Nedeni
service

Ekim ayı, kripto para yatırımcıları arasında sıkça ‘Uptober’ olarak anılsa da, Bitcoin (BTC) bu ayı beklendiği gibi güçlü bir şekilde başlatamadı. Ancak, hem makroekonomik koşullar hem de kripto piyasasındaki gelişmeler, Bitcoin için uzun vadeli olumlu bir görünüm sunuyor. Analist Boluwatife Adeyemi’ye göre yatırımcıların bu ay BTC almasını öneren beş önemli nedeni inceleyeceğiz.

Trump’ın Seçim Anketlerinde Önde Olması Bitcoin İçin Olumlu Bir Haber

ABD’de yapılacak 5 Kasım başkanlık seçimleri öncesinde, eski başkan Donald Trump’ın anketlerde önde olması Bitcoin için olumlu bir haber olarak değerlendiriliyor. Polymarket verilerine göre, Trump’ın kazanma ihtimali %54,1 olarak öngörülüyor. Kamala Harris’in ise kazanma olasılığı %45,4. Bu durum, kripto para yatırımcıları tarafından büyük bir fırsat olarak görülüyor çünkü Trump, daha önce Bitcoin ve kripto paralar hakkında olumlu açıklamalar yapmıştı. Bernstein analistlerine göre, Trump’ın seçimi kazanması durumunda Bitcoin’in fiyatı 90.000 dolara kadar yükselebilir ve bu yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) anlamına gelir. Ancak, Trump kazanmasa bile Bitcoin’in yeni bir ATH’ye ulaşabileceği öngörülüyor. Tarihsel olarak, ABD başkanlık seçimlerinden sonraki piyasa belirsizliğinin ortadan kalkması, Bitcoin’in fiyatında yükselişlere neden olmuştur. Son iki başkanlık seçiminden sonra Bitcoin’in yeni zirvelere ulaştığı biliniyor.

Bitcoin Fiyatı Uptober'da Beklentileri Karşılayamadı: 5 Alım Nedeni

Çin’in Teşvik Paketi ve FED’in Faiz Kararı

Çin ekonomisini canlandırmak amacıyla, Çin hükümetinin yeni bir teşvik paketi açıklaması bekleniyor. CNBC’nin raporuna göre, bazı ekonomistler, hükümetin 282,8 milyar dolar ile 424,2 milyar dolar arasında bir teşvik paketini devreye sokacağını tahmin ediyor. Bu tür bir parasal genişleme politikası, Çinli yatırımcıların ellerindeki parayı artıracağı için Bitcoin fiyatı üzerinde olumlu bir etki yaratabilir. 10x Research kurucusu Markus Thielen, geçtiğimiz ay Çin’in parasal genişleme politikalarının, BTC’nin yeni zirvelere ulaşmasını sağlayabilecek faktörlerden biri olduğunu belirtmişti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi beklentileri, Bitcoin için olumlu haberler sunmaya devam ediyor. Son yayınlanan Fed tutanakları, 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisini zayıflatsa da, 25 baz puanlık bir indirim hala masada duruyor. Fedwatch verilerine göre, böyle bir ihtimalin %90’a yakın olduğu düşünülüyor. Eğer faiz indirimi gerçekleşirse, bu durum Bitcoin için olumlu olacaktır çünkü parasal genişleme politikaları, BTC ekosistemine daha fazla likidite akışını sağlayacaktır. Bu da Bitcoin fiyatında bir artışa neden olabilir. Ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın bu faiz indirimini, ABD başkanlık seçimlerinin hemen ertesi günü yapılacak olan Kasım ayı FOMC toplantısında karara bağlaması beklenmekte.

Halving Sonrası Ralli ve Uptober Rallisi İçin Beklenti Devam Ediyor

Bitcoin, halving (yarılanma) olayından yaklaşık 150-170 gün sonra genellikle büyük bir fiyat artışı yaşar. Nisan ayında gerçekleşen son halving olayının üzerinden 170 günden fazla bir süre geçtiği için, bu rallinin her an başlayabileceği tahmin ediliyor. Deneyimli yatırımcı Peter Brandt, Bitcoin’in halving sonrası genellikle büyük bir yükseliş yaşadığını vurgularken, BTC’nin 135.000 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor. Ekim ayı, tarihsel olarak Bitcoin’in en iyi performans gösterdiği aylardan biri olmuştur. Bu nedenle, Bitcoin fiyatı hala ünlü ‘Uptober’ rallisinden faydalanabilir. Geçen yıl Eylül ayının başında yaşanan ciddi bir düşüşten sonra BTC, en iyi Eylül kapanışını yapmayı başarmıştı. Bitcoin, Ekim ayında ortalama %20’nin üzerinde kazançlar kaydettiği bilinen bir ay. Eğer bu ay da benzer bir performans sergilerse, BTC’nin mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.000 doları aşarak yeni zirvelere ulaşması mümkün olabilir.

Ekim ayı, Bitcoin için ‘Uptober’ rallisi beklentilerini karşılayamadı, ancak makroekonomik koşullar ve kripto piyasasındaki gelişmeler, Bitcoin’in uzun vadeli olumlu görünümünü destekliyor. Trump’ın ABD başkanlık seçimlerinde zafer kazanması, Çin’in teşvik paketi ve Fed’in faiz indirimi beklentisi, Bitcoin fiyatının yükselmesini sağlayabilir. Halving sonrası rallisi ve Uptober rallisi beklentileri de devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir