USD34,23
EURO37,36
JPY0,229700
RUB0,352500
GBP44,87
EURO/USD1,09
BIST8.860,30
GR. ALTIN2.930,56
BTC66.165,06
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 4 AI Token Analizi: 2023’te En İyi Yapay Zeka Kripto Paraları

4 AI Token Analizi: 2023’te En İyi Yapay Zeka Kripto Paraları

4 AI Token Analizi: 2023'te En İyi Yapay Zeka Kripto Paraları
4 AI Token Analizi: 2023'te En İyi Yapay Zeka Kripto Paraları
service

Yapay zeka kripto paraları, değişken ve belirsiz kripto para piyasasında bile büyük ilgi çekmeye devam ediyor. AI odaklı kripto paraların, gelişen yapay zeka sektörüyle birlikte büyümesi bekleniyor. Özellikle OpenAI’nin yeni gelişmeleri ve Sora versiyonunun piyasaya sürülmesi, bu sektörün yeniden ilgi odağı olmasını sağladı. 4 AI Token Analizi: 2023’te En İyi Yapay Zeka Kripto Paraları, bu gelişmelere paralel olarak dikkat çeken 4 AI tokenini ele alıyor.

Worldcoin (WLD)

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın kripto para girişimi olarak bilinen Worldcoin, son bir haftada yüzde 20 yükseldi. Şubat ayının ikinci haftasında hızlı bir yükselişe geçen varlık, son bir ayda 280 yükseliş sergiledi. Bu çarpıcı yükselişle yatırımcı ilgisinin yeniden AI sektörüne kaymasına neden oldu. 9 dolardan işlem gören WLD tokendeki yükseliş, 9,2 doları aşamıyor. Piyasadaki belirsizlik ve varlığın mevcut piyasa arzı düşünüldüğünde token bir düzeltme yaşayabilir. Fibonacci düzeltme seviyesi esas alındığında Worldcoin fiyatındaki potansiyel bir düzeltme hareketi 7.7 dolar ile 6.69 dolar arasında. Bunun altında bir düşüş varlığın 5.59 seviyelerine inmesine neden olabilir.

4 AI Token Analizi: 2023'te En İyi Yapay Zeka Kripto Paraları

Graph (GRT)

CoinMarketCap sıralamasına göre AI tokenler arasında 4. sırada yer alan GRT token, son bir ayda 93 artış gösterdi. 0,15’lik kritik destek seviyesinden 0,29 dolara yükseldi. GRT grafiğinde oluşan kupa ve kup modeli güçlü bir piyasa tabanının habercisi olarak kabul edilmektedir. GRT token fiyatının 0,37 dolara ulaşması bekleniyor. Ancak fiyatın 20 günlük EMA’nın altına düşmesi hâlinde trend ayıların lehine devam edebilir. Ayrıca GRT Vadeli İşlemlerinin açık faizinde önemli bir artış olduğunu ortaya koydu. Varlığın açık faizi yüzde 114 yükseldi ve bu artış, yatırımcı güvenini ve grafiğe olan piyasa bağlılığını artırdı.

4 AI Token Analizi: 2023'te En İyi Yapay Zeka Kripto Paraları

eTukTuk Token (TUK)

Çevreci bir bakış açısı ile geliştirilen eTukTuk projesi, öne satış aşamasında olan bir token. Yapay zekâ desteği ile akıllı şehirler için üç tekerli araçlar ve şarj istasyonları kuran proje, ulaşım sorununa çevreci çözümler getirir. TUK projesi dahilinde geliştirilen araçlar akıllı teknolojiler ile desteklenerek araç bakım çalışmaları sayesinde sürdürülebilir kılınır. eTukTuk projesi her TUK tokeni alımında yatırımcıyı daha yeşil bir geleceğin parçası hâline getirir. eTukTuk projesi kendi web sitesi üzerinden satışa sunuluyor ve TUK tokenleri BNB, ETH ve USTD ile satın alınabiliyor. Güncel fiyatı 0,027 dolar olan token şu ana kadar 1,411,710.39 dolar birikim topladığını açıkladı. Son olarak hıza dayalı bir oyna kazan oyunu olan projede oyuncuların kazanması hâlinde token kazanma şansı da bulunuyor.

SingularityNET (AGIX)

Son günlerde sıkça gündeme gelen yapay zeka tokenlerinden biri olan AGIX, şubat ayında ciddi bir toparlanmayla son bir ayda yüzde 181 artış gösterdi. İki hafta içinde 0,3 dolardan 0,76 dolara yükselerek büyüme kaydeden AGIX grafiğinde bir yükseliş formasyonu olan kupa ve sap deseni görülüyor. Bununla birlikte fiyatında bir yükseliş beklenen varlığın işlem hacmi de yükseliyor. Kripto analiz firması olan Santiment verilerine göre AGIX, geçtiğimiz hafta piyasa değeri iki katından fazla artarak zincir içi faaliyetlerde yükseliş gördü. Bu da yatırımcı ilgisinin arttığını gösteriyor. Varlığın 0,8 dolarlık genel gider arzında yükseliş fiyatı 1 dolara çıkarabilir. Ancak küçük bir geri çekilmeye yükselişten önce 0,6 dolarda küçük bir geri çekilme yaşanması bekleniyor.

AI tokenler yükselişte olmasına rağmen kripto para piyasasının değişken doğasının unutulmaması gerekiyor. Bu nedenle yatırımcıların yatırım yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalarını daha fazla önem taşır. 4 AI Token Analizi: 2023’te En İyi Yapay Zeka Kripto Paraları, yatırımcılar için bir rehber niteliğinde olup, yatırım tavsiyesi vermemektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir