USD34,26
EURO37,35
JPY0,230000
RUB0,355800
GBP44,79
EURO/USD1,09
BIST8.724,48
GR. ALTIN2.919,55
BTC65.745,30
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 2. XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?

2. XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?

2. XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?
2. XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?
service

Kripto para sektöründe faaliyet gösteren Canary Capital Group LLC, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) XRP ETF’si için başvuruda bulundu. Bu, Bitwise’in S-1 kayıt beyanı ile yaptığı ETF başvurusundan sonra XRP için gelen ikinci ETF başvurusu. Canary Capital’in başvurusu, altcoin için yatırımcı iyimserliğini artırdı.

Canary Capital ETF Başvurusu Detayları

SEC’in Ripple davasını temyiz sürecine taşımasının ardından gelen ilk XRP ETF başvurusundan sonra Canary Capital’in başvurusu, son bir ayda yapılan ikinci başvuru oldu. Canary Capital Group, ETF sayesinde doğrudan XRP edinme ve tutma sürecini basitleştirecek. Şirket, özellikle potansiyel engelleri ve riskleri ortadan kaldırarak XRP piyasasına geleneksel bir aracılık hesabı üzerinden erişim fırsatı getireceğini açıkladı.

2. XRP ETF Başvurusu: XRP Fiyatı 0,60 Doları Görebilecek mi?

XRP ETF Başvurusu: Yeni Bir Oyuncu mu?

Canary şirketinin yöneticisi Steven McClurg, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Bitcoin ve Ethereum’un yanı sıra artan talebe değindi. Bununla birlikte ilerici bir düzenleyici ortamın cesaret verici olduğunu açıklayarak XRP coinin kripto yatırım alanında yeni bir oyuncu olduğundan bahsetti. Ayrıca şirketin kurucusu McClurg, bu fon sayesinde kripto para birimlerine erişim talebini küresel ölçekte karşılamayı hedeflediklerini açıklayarak “Özellikle kurumsal düzeyde blok zinciri çözümlerine ve XRP gibi yerel tokenlarına erişim arayan yatırımcılar var.” olduğunu söyledi.

Canary Capital ETF’sinin Yapısı

SEC dosyasından paylaşılan bilgilere göre Canary Capital şirketinin ETF başvurusu XRP değerini takip eden hisselere sahip bir yatırım ürünü olacak. Bu fon altcoinin değerine doğrudan maruz kalmayı sağlarken ayrıca işletmenin maliyet ve yükümlülüklerini yönetme amacı taşıyacak. Aynı zamanda mevcut fon CME CF Ripple-Dolar Referans oranı kullanacak ve standart bir yatırım fonu gibi işlem görmeyerek dijital varlık güveni olarak işlem görecek.

XRP Stop ETF Başvurusu Altcoin Fiyatını Toparlayacak mı?

XRP fiyatı güncel olarak 0,53 dolardan işlem görüyor ve son 24 saate yüzde 1’lik minimal bir yükseliş sergiledi. Son bir aydır ulaştığı en yüksek seviye olan 0,66 dolardan SEC’in temyiz başvurusunun ardından yüzde 20’lik bir düşüş yaşayan altcoinin yeni ETF başvurusu ile 0,65 dolarlık direnç seviyesini geri alıp almayacağı belirsizliğini koruyor. Ancak iyimserliğin yükselmesi ile fiyatında minimal bir iyileşmenin yaşandığı görülüyor.

Teknik Analiz: XRP Fiyatının Geleceği

XRP teknik grafiğine bakıldığında Açık Faiz (OI) oranı düşüş gösteriyor. Para giriş endeksi (CMF) oranı 0 (sıfır) çizgisinin altına negatif bölgeye düştü ve güncel olarak -0,16 seviyesinde yer alıyor. CMF’de düşüş satış baskısının yükseldiği gösteriyor. Bollinger Bantları genişleyerek volatilitenin arttığını işaret ediyor. MACD negatif bölgede düşüşünü sürdürüyor.

XRP Fiyat Tahmini

Güncel XRP fiyatı, 50 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) ve 200 EMA’nın altında yer alıyor. Ayrıca 50 EMA 200 EMA’nın altında yer alması piyasada düşüş olasılığını güçlendiriyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 39 seviyesinde aşırı satım bölgesine yaklaştı ve yatay bir seyir sürdürüyor. Teknik göstergeler fiyat üzerinde satış baskısının güçlendiğini işaret ederken fiyatın 0,52 dolar seviyesinde tutunması önem taşıyor. 0,50 doların altına düşüş ayı piyasasının güçleneceğini gösterecek ve altcoinin fiyatı için bir sonraki destek 0,48 ile 0,46 olacaktır.

Canary Capital’in XRP ETF başvurusu, XRP için bir dönüm noktası olabilir. Yatırımcıların XRP’ye olan ilgisi artarken, ETF’nin onaylanması, altcoinin fiyatının önemli ölçüde artmasına yol açabilir. Ancak, SEC’in onay süreci belirsizliğini koruyor ve ETF’nin onaylanıp onaylanmayacağı henüz belli değil.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir