USD34,27
EURO37,50
JPY0,231300
RUB0,357500
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
GR. ALTIN2.926,15
BTC62.370,42
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. ChatGPT’nin Adını Kullanarak 30 ETH Çalındı: MEV Bot Dolandırıcılığı!

ChatGPT’nin Adını Kullanarak 30 ETH Çalındı: MEV Bot Dolandırıcılığı!

ChatGPT'nin Adını Kullanarak 30 ETH Çalındı: MEV Bot Dolandırıcılığı!
ChatGPT'nin Adını Kullanarak 30 ETH Çalındı: MEV Bot Dolandırıcılığı!
service

ChatGPT’nin popülaritesini istismar eden yeni bir MEV bot dolandırıcılığı, kullanıcıları önemli miktarda kripto para kaybetme riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Siber suçlular, ChatGPT’nin adını kullanarak kullanıcıları basit ve pasif gelir vaadiyle kandırıyor.

Yapay Zeka Destekli Yeni Dolandırıcılık Yöntemleri

Eskiden “Uniswap Arbitraj MEV Botu” olarak tanıtılan sistem, artık “ChatGPT Arbitraj MEV Botu” adıyla piyasaya sürülüyor. Dolandırıcılar, YouTube gibi platformlarda hazırladıkları rehber videolarda ChatGPT’yi kod üretimi için kullandıklarını öne sürüyor. Bu sayede şüpheleri azaltmayı amaçlayan suçlular, MetaMask cüzdanı açmayı ve sahte bir Remix sitesi üzerinden sözde arbitraj botu oluşturmayı öneriyor.

ChatGPT'nin Adını Kullanarak 30 ETH Çalındı: MEV Bot Dolandırıcılığı!

ChatGPT’nin Adını Kullanarak 30 ETH Çalındı

Dolandırıcılık, botun aktive edilmesi için kullanıcılardan ETH yatırmalarını talep ederek başlıyor. Ancak kullanıcılar yatırımlarını başlatmak için butona tıkladıklarında tüm ETH dolandırıcıların cüzdanlarına aktarılıyor. SlowMist’in araştırmalarına göre dolandırıcıların kullandığı 0xAEF35f154C318c87744913f38A6d357691258122 cüzdan adresinde Ağustos sonundan bu yana 30 adet ETH toplandı. Toplanan ETH’ler ya doğrudan kripto para borsalarına ya da geçici depolama adreslerine aktarılıyor.

Yatırımcılar Dolandırıcılara Karşı Nasıl Korunabilir?

Dolandırıcılar, çok sayıda kişiden küçük miktarlar alarak dikkat çekmemeye çalışıyor. Çoğu mağdur zararını yasal yollarla telafi edemiyor ve dolandırıcılar bu boşluğu kullanarak sürekli isim değiştirip dolandırıcılığa devam ediyor. Remix platformu da bu dolandırıcılıklara karşı daha önce uyarılar yayınlamıştı. Kullanıcılar, yorumlarda kendi tecrübelerini paylaşarak başkalarını da bu dolandırıcılıklar hakkında uyarmaya çalışıyor.

SlowMist, tüm kullanıcılara bilinmeyen linklerden ve şüpheli kodlardan uzak durmalarını tavsiye etti. Kodların ChatGPT ile yazıldığını iddia eden dolandırıcılar karşı en azından ChatGPT veya Claude gibi araçlarla kodun güvenli olup olmadığını incelemek önemli. Pasif gelir peşinde olan birçok kullanıcı farkında olmadan dolandırıcıların cebini dolduruyor. Bu nedenle yatırımcıların her fırsatı titizlikle değerlendirmesi ve varlıklarını koruması gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir