USD34,28
EURO37,44
JPY0,229500
RUB0,355900
GBP44,76
EURO/USD1,09
BIST8.743,19
GR. ALTIN2.926,10
BTC64.900,76
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tahvil Piyasası Sarsılıyor: 10 Yıllık Getiri Yüzde 4’ün Üzerine Çıktı

Tahvil Piyasası Sarsılıyor: 10 Yıllık Getiri Yüzde 4’ün Üzerine Çıktı

Tahvil Piyasası Sarsılıyor: 10 Yıllık Getiri Yüzde 4'ün Üzerine Çıktı
Tahvil Piyasası Sarsılıyor: 10 Yıllık Getiri Yüzde 4'ün Üzerine Çıktı
service

ABD 10 yıllık tahvil getirilerinin yüzde 4’ün üzerine çıkmasıyla tahvil yatırımcıları savunmaya geçti. 2 yıllık tahviller de bu seviyeyi hafta içinde test etti. Tahvil piyasası oynaklığı, faiz oranlarındaki dalgalanmalar nedeniyle artıyor.

Oynaklıkta Artış

Tahvil piyasası oynaklığını ölçen ICE BofA MOVE Endeksi, ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Bu durum, tahvil yatırımcıları için belirsizliklerin arttığını gösteriyor.

Tahvil Piyasası Sarsılıyor: 10 Yıllık Getiri Yüzde 4'ün Üzerine Çıktı

Tahvil Getirilerinde Yükseliş

ABD 10 yıllık tahvil getirilerinin yükselmesinin ardında, Fed’in faiz oranlarını yükseltme olasılığı yatıyor. Fed, enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını artırmaya devam ediyor.

Yatırımcılar Beklemede

Yatırımcılar, Hazine’nin tahvil ve bono satış planını, istihdam raporunu ve Fed’in politika kararını beklerken faizlerdeki dalgalanmanın devam etmesini bekliyor.

Yüksek Oynaklığın Etkileri

Yüksek oynaklık, dünyanın en büyük tahvil piyasasında nakdin nereye yatırılacağına karar vermeyi zorlaştırıyor. Yatırımcılar, piyasadaki belirsizlik nedeniyle tedbirli davranıyor.

ABD 10 yıllık tahvil getirilerinin yüzde 4’ün üzerine çıkması, tahvil piyasası oynaklığının arttığını gösteriyor. Yatırımcılar, faiz oranlarındaki dalgalanmanın devam etmesini beklerken, tahvil piyasasında nakdin nereye yatırılacağına karar vermede zorlanıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir