USD34,26
EURO37,43
JPY0,230400
RUB0,354100
GBP44,86
EURO/USD1,09
BIST8.730,81
GR. ALTIN2.924,02
BTC65.723,50
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. DeFi Edge, Kullanıcı Yatırımlarını Engelledi: 3.6 Milyon Dolar Kilitli

DeFi Edge, Kullanıcı Yatırımlarını Engelledi: 3.6 Milyon Dolar Kilitli

DeFi Edge, Kullanıcı Yatırımlarını Engelledi: 3.6 Milyon Dolar Kilitli
DeFi Edge, Kullanıcı Yatırımlarını Engelledi: 3.6 Milyon Dolar Kilitli
service

DeFi Edge, kullanıcı yatırımlarını engelledi ve platformda 3.6 milyon dolar kilitli kaldı. Bu durum, DeFi dünyasında güven ve şeffaflık sorunlarını yeniden gündeme getirdi. DeFi Edge, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında faaliyet gösteren bir likidite yönetim protokolü olarak, yatırımcıların merkeziyetsiz kripto borsalarına likidite sağlamasını kolaylaştırıyordu.

DeFi Edge, Tüm Yatırımları Engelledi

DeFi Edge, 14 Ekim’den itibaren kullanıcı arayüzü üzerinden yapılan tüm yatırımları engelledi. Kullanıcılar, ‘Beyaz listeye alınmadınız. Lütfen DeFi Edge Discord topluluğuna ulaşın.’ mesajıyla karşılaşıyor. Bu durum, birçok yatırımcının tedirgin olmasına neden oldu. DeFi Edge ekibi, 30 Eylül’de bazı stratejilerin ‘delist’ edileceğini duyurmuştu. Ancak, yeni yatırım engeli, tüm stratejileri etkiliyor gibi duruyor.

DeFi Edge, Kullanıcı Yatırımlarını Engelledi: 3.6 Milyon Dolar Kilitli

Milyonlarca Dolar Kilitli Kaldı

30 Eylül’de yapılan duyuruda, Camelot borsasında kullanılan bazı stratejilerin yönetimden çıkacağı belirtilmişti. Kullanıcılara, 10 Ekim tarihinden itibaren bu stratejilerin yönetilmeyeceği ve fonlarını çekmeleri gerektiği hatırlatılmıştı. Ancak, 10 Ekim’de DeFi Edge sözleşmelerinde hâlâ 3.6 milyon dolarlık kripto paranın kilitli olduğu gözlemlendi. Bazı kullanıcılar, uygulama arayüzünde herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı için bu gelişmelerden haberdar olamamış olabilir.

DeFi Edge, Kullanıcı Yatırımlarını Engelledi: 3.6 Milyon Dolar Kilitli

Güvenlik Endişeleri Artıyor

DeFi Edge, kullanıcıların likiditelerini çekmeleri için 10 Ekim tarihini belirlemişti. Ancak, birçok kullanıcı bu tarihe kadar likiditelerini çekmedi. Kullanıcılar, yaşadıkları sıkıntıları sosyal medyada paylaşmaya başladı. Uygulamanın kullanıcı arayüzünde yapılan değişikliklerin yanı sıra, kullanıcıların Beyaz listeye nasıl alınacağına dair resmi bir açıklama da yapılmadı. Likidite yönetim uygulamaları, geçmişte çeşitli istismar olaylarıyla karşı karşıya kalmıştı. DeFi Edge’in rakibi Concentric, 22 Ocak’ta 1.8 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı. Bu kaybın nedeni, geliştirme ekibinin özel anahtarının çalınmasıydı. Gamma Protocol da 4 Ocak’ta 400 bin dolarlık bir istismar yaşadı. Ancak bu protokol, güvenlik açığını kapattıktan sonra yeniden faaliyete geçti.

DeFi Edge, kullanıcı yatırımlarını engellemesi ve platformda 3.6 milyon doları kilitlemesiyle DeFi dünyasında güven ve şeffaflık sorunlarını yeniden gündeme getirdi. DeFi Edge’in geleceği ve kullanıcılarının paralarının güvenliği belirsizliğini koruyor. DeFi Edge, bu sorunun nasıl çözüleceği konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir