USD34,27
EURO37,40
JPY0,229800
RUB0,362700
GBP44,82
EURO/USD1,09
BIST8.699,19
GR. ALTIN2.919,96
BTC65.888,32
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Erdoğan, Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu’nu Tebrik Etti

Erdoğan, Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu’nu Tebrik Etti

Erdoğan, Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu'nu Tebrik Etti
Erdoğan, Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu'nu Tebrik Etti
service

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan Daron Acemoğlu’nu tebrik etti. Erdoğan, Acemoğlu’nun başarısının Türkiye’nin ekonomik geleceği için önemli bir gösterge olduğunu belirterek, ülkenin gelecek için doğru planlama yapmasının gerekliliğini vurguladı.

Acemoğlu’na Tebrik

Erdoğan, açıklamasında “2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanan Ekonomist Daron Acemoğlu’nu tebrik ediyoruz” dedi. Acemoğlu’nun başarısı, Türkiye’nin bilimsel ve ekonomik alandaki potansiyelinin bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Erdoğan, Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu'nu Tebrik Etti

Türkiye’nin Geleceği İçin Planlama

Erdoğan, “Dünyadaki gelişmeleri doğru okuyacak, çığır açmış teknolojilerin kuluçka dönemlerini çok iyi analiz edecek, bugünü kurtarmayı kafi görmeyerek yarınları doğru planlayacağız” şeklinde konuştu. Türkiye’nin geleceği için bilimsel araştırmaların önemine dikkat çeken Erdoğan, üniversitelerden beklentilerini dile getirdi.

Erdoğan, Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu'nu Tebrik Etti

Erdoğan’ın açıklamaları, Acemoğlu’nun Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazanmasının Türkiye’de büyük bir heyecan yarattığını gösteriyor. Acemoğlu’nun başarısı, Türkiye’nin bilimsel ve ekonomik alanlardaki başarısının bir göstergesi olarak kabul ediliyor ve ülkenin geleceği için umut verici bir sinyal olarak değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir