USD34,23
EURO37,31
JPY0,230000
RUB0,353000
GBP44,76
EURO/USD1,09
BIST8.860,30
GR. ALTIN2.932,34
BTC67.183,29
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ripple 7 Borsayla Ortaklık Duyurdu: Yeni Stablecoin RLUSD Piyasaya Çıkıyor

Ripple 7 Borsayla Ortaklık Duyurdu: Yeni Stablecoin RLUSD Piyasaya Çıkıyor

Ripple 7 Borsayla Ortaklık Duyurdu: Yeni Stablecoin RLUSD Piyasaya Çıkıyor
Ripple 7 Borsayla Ortaklık Duyurdu: Yeni Stablecoin RLUSD Piyasaya Çıkıyor
service

Ripple, yakında piyasaya sürülecek olan Ripple USD (RLUSD) stablecoin’i için 7 borsa ile ortaklık duyurdu. Bu borsalar arasında Uphold, Bitstamp ve Bitso gibi önde gelen kripto borsaları yer alıyor. Ripple ayrıca, RLUSD’nin likiditesini desteklemek için B2C2 ve Keyrock pazarlarını seçti.

Ripple 7 Borsayla Ortaklık Duyurdu

Ripple, Salı günü ilk borsa ve platform ortaklarını açıkladı. Bu borsalar arasında Uphold, Bitstamp, Bitso, MoonPay, Independent Reserve, CoinMENA ve Bullish yer alıyor. Piyasa yapıcıları B2C2 ve Keyrock ise Ripple USD stablecoin’in likiditesini desteklemeye hazırlanıyor.

Ripple 7 Borsayla Ortaklık Duyurdu: Yeni Stablecoin RLUSD Piyasaya Çıkıyor

RLUSD’nin Piyasaya Çıkışı İçin Geri Sayım Başladı!

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, “İlk borsa ortaklarımız, RLUSD için net fayda ve talep ve yasal uyumluluğa güçlü bir odaklanma ile Ripple’ın stablecoin’i kurumsal sınıf stablecoin’ler için altın standart olmaya hazırlanıyor.” dedi. Garlinghouse, geçen ay Kore Blockchain Haftası’nda yapılan bir sohbette şirketin yeni stablecoin’ini “aylar değil haftalar” içinde piyasaya süreceğini söyledi. Garlinghouse, SEC’in “oldukça düşmanca” tutumu nedeniyle Ripple’ın ABD’de halka açılmasına “ilgi duymadığını” da sözlerine ekledi.

RLUSD’nin Özellikleri

Ripple, RLUSD’nin %100 ABD doları mevduatları, ABD devlet tahvilleri ve nakit eşdeğerleri ile destekleneceğini belirtti. Firma, RLUSD’yi hem XRP Ledger hem de Ethereum Bloclchain’de piyasaya sürecek. Ayrıca, stablecoin’i bir New York Trust Company Charter altında çıkaracak. Token, geliştiriciler ve kullanıcılar için uyumlu, likit ve güvene dayalı olacak.

Eski FDIC Başkanı ve JPMorgan Yöneticisi RLUSD Danışma Kurulunda

Ripple ayrıca Salı günü, eski FDIC Başkanı Sheila Bair, eski CENTRE Konsorsiyumu CEO’su ve JPMorgan yöneticisi David Puth ve Ripple kurucu ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Chris Larsen’in de aralarında bulunduğu bir RLUSD Danışma Kurulu’nun “RLUSD’nin piyasaya sunulmasına rehberlik etmek” üzere toplandığını duyurdu.

Ripple, sınır ötesi ödeme ağına entegre edilen RLUSD’nin gerçek zamanlı, küresel ödemeler, fiat ve kripto arasında açma/kapama rampaları için istikrarlı bir köprü sağlamayı ve emtia ve menkul kıymetler gibi gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonunu desteklemeyi hedefliyor. Stablecoin’ler dijital ekonominin evriminde kritik bir bileşendir ve geleneksel finans ile kripto piyasası arasında bir köprü oluşturur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir