USD34,16
EURO37,05
JPY0,228600
RUB0,350200
GBP44,76
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.952,47
BTC67.031,49
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Canary Capital Litecoin ETF Başvurusu: Altcoin Fiyatı Zıpladı!

Canary Capital Litecoin ETF Başvurusu: Altcoin Fiyatı Zıpladı!

Canary Capital Litecoin ETF Başvurusu: Altcoin Fiyatı Zıpladı!
Canary Capital Litecoin ETF Başvurusu: Altcoin Fiyatı Zıpladı!
service

Kripto para piyasası bugün güçlü bir performans sergiledi. Bitcoin 66.000 doların üzerinde işlem görürken, altcoin’ler karma bir görünüm sergiledi. Bazı token’ler değer kaybetse de, Canary Capital Group LLC’nin Litecoin için yeni bir ETF başvurusunda bulunması, bu altcoin’in fiyatını yükseltti.

Canary Capital Litecoin ETF Başvurusu

Son zamanlarda farklı kripto paralar için ETF başvuruları geldi. Kısa süre önce XRP için bir ETF başvurusu yapıldı ve ardından diğerleri de benzer başvurularda bulundu. Şimdi de ABD merkezli bir varlık yönetim şirketi olan Canary Capital, Litecoin spot Borsa Yatırım Fonu (ETF) listelemek için başvuru yaptı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan Form S-1’e göre, firma ürüne Canary Litecoin ETF adını verdi.

Canary Capital Litecoin ETF Başvurusu: Altcoin Fiyatı Zıpladı!

Litecoin’in ETF Başvurusunun Etkisi

SEC’in Litecoin’i bir menkul kıymet olarak kabul etmesi gerekiyor. İlginç olan ise, SEC’in bunu, altcoin’in sektördeki en eski varlıklardan biri olmasına rağmen, çoğu kişinin bilmediği bir nedenden ötürü yapıyor. Bir LTC ETF ürünü için yapılan bu girişim, ABD’de türünün ilk örneği. XRP Coin’in aksine Litecoin, Bitcoin’e benzer şekilde bir emtia olarak görülme potansiyeline sahip. Bu durum, diğer ETF ihraççılarının da bu uygulamaya katılmasına yol açabilir. Bu durum, LTC fiyatlarının önümüzdeki günlerde daha da yükselmesine neden olabilir. Uzmanlara göre, LTC’nin diğer birçok kriptoya kıyasla merkezi olmayan yapısı ETF değerlendirme sürecinde avantaj sağlayabilir.

Canary Capital Litecoin ETF Başvurusu: Altcoin Fiyatı Zıpladı!

ETF Başvurusuyla Altcoin Fiyatı Zıpladı!

Bu gelişmenin ardından altcoin fiyatı dikey bir çıkış yaptı. LTC fiyatı, yeni açıklanan ETF başvurusunun ardından yeniden 70 doları aştı. LTC fiyatı gün içinde düştüğü 65 dolardan bir anda 71,45 dolara fırladı. Altcoin yazı sırasında da güç göstermeye devam ediyordu. LTC, basın zamanında günlük bazda %7’den fazla artışla 71,45 dolardan el değiştiriyordu. Bu arada, tokenin işlem hacmi de %8’lik bir artış kaydetti. Artış, yatırımcıların ve traderların LTC’ye ilgi göstermeye başladığının bir işareti.

Canary Capital’in Litecoin için ETF başvurusu, altcoin piyasasında önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor. Bu hareket, Litecoin’in fiyatını yükseltti ve diğer ETF ihraççılarının da bu alana girmesini tetikleyebilir. Önümüzdeki günlerde Litecoin’in performansını yakından takip etmek önemli olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir