USD34,28
EURO37,00
JPY0,225200
RUB0,357600
GBP44,40
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN2.992,75
BTC66.451,18
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Eğitim Hayatındaki İhtiyaçlar

Eğitim Hayatındaki İhtiyaçlar

featured
service

Eğitim hayatı sürecinde çok farklı ihtiyaçlar ortaya çıkabiliyor. Birçok kişinin aklına ilk gelenler kırtasiye ihtiyaçları olabilir. Özellikle kalem, defter ve okul çantası gibi ürünler uzun yıllar boyunca kullanılıyor. Fakat ihtiyaçlar sadece bunlarla sınırlı değil. Özellikle soru bankası ve konu anlatımlı ders kitapları da gerekli oluyor. Ders dışında çalışmak için çok sık tercih ediliyor. Tabii ki eğitim hayatı sadece monoton bir şekilde okula git-gel ve ders çalışmaktan ibaret değil. Çocukların eğlenmesi de yeri geldiğinde gerekiyor; ve bazen de bir ihtiyaç olabiliyor. Mesela farklı kurslar ve sporlar okul hayatını eğlenceli kılmak için bir yerde gerekli. Ve en nihayetinde çocukların da bir oyun ihtiyacı var. Ne derece eğitim ihtiyacı olmasa da, oyun ihtiyacı karşılanmayınca eğitim hayatında sorunlar çıkabiliyor. Okuldan kaçmak, ders sırasında telefona bakmak ve sağa sola bir şeyler çizmek daha cazip gelebiliyor.

Okul Malzemeleri

Çeşitli okul malzemeleri birçok kademede kullanılıyor. Özellikle defter ve okul çantası gibi ürünler bunlar arasında. Yeri geldiğinde yeni dersler için daha spesifik ihtiyaçlar da olabiliyor. Mesela resim dersleri için boya kalemleri ve ona uygun kağıtlar da alınabiliyor. Öne çıkan okul malzemelerine bakarak bir liste oluşturabilirsiniz. Okul alışveriş listesi ile daha planlı hareket edebilirsiniz.

  • Defter kullanımı eğitim hayatının önemli bir kısmındadır. Derste not almak, ders çalışırken notlara bakmak, çeşitli hesaplamalar yapmak ve yeri geldiğinde komik karakterler çizmek için kullanılıyorlar. Defter alışverişinde kalite, sayfa sayısı ve dayanıklılık önemlidir. Sayfa sayısı arttıkça genelde kullanım ömrü azalır.
  • Defter kullanım için bir de kalemler lazım. Ne kadar kağıtları yırtıp top yapmak cazip gelse de eğitim hayatında bu, defterlerin küçük bir kullanım alanıdır. Kalemler arasında inceleme yaparken çeşitli şeyler öne çıkar. Kurşun kalemler için H ve B yumuşaklıkları büyük fark yaratır. Mekanik kurşun kalemler için de uç kalınlığı kritiktir.
  • Kalemler alındıktan sonra bir de kalemlik lazım olur. Genelde birçok farklı kalem bir arada kullanılır. Fosforlu kalemler önemli yerleri belli etmek için tercih edilir. Bunların yanında renkli kalemler de başlık için kullanılıyor. Farklı kalemleri bir arada düzenli tutmak için kalemlik tercih edilebilir. Göz önünde bulunacak bir obje olduğu için çocukların hoşuna giden modeller ideal olabilir.
  • Silgi de bu eşyaların devamında gelen bir şeydir. Yapılan yanlışların silinmesi için kullanımı en yaygın tercihtir. Zamanla çocuklar silgi kullanımını bırakabilir. Yanlışları karalama yöntemi daha pratik gelebilir. Fakat silgi kullanımı ile daha düzenli bir defter tutulabilir. Silgi alışverişinde ne kadar temiz silineceği önemli bir konudur. İz bırakan silgiler sayfaları kullanışsız hale getirebilir.
  • Cetvel, gönye ve pergel gibi çeşitli araçlar da yeri geldiğinde lazım olabiliyor. Özellikle ölçüm yapmak ve geometrik becerileri geliştirmek için kullanılması gerekebiliyor. Bu tür ürünlerde kullanım ömrü ve düzgünlük önemli unsurlar arasındadır.

Kitaplar

Tabii ki olay sadece fiziki eşyaların alımı değil. Çocukların pratik yapması için ders dışı kitaplar da lazım. Sınıfa ve derse göre konu anlatımlı, soru bankası veya soru çözümlü kitaplar gerekli olabiliyor. Birçok kişi bu ek kaynaklar ile çalışmayı tercih eder. Bu konuda tercih yaparken detaylı bir inceleme gerekiyor. Çok farklı yayınevleri bulunur. Yeri geldiğinde bir kademe ve ders olarak belli ürünler öne çıkar. Mesela bir yayın evi 8. sınıf Türkçe’de tercih edilirken bir diğeri 7. sınıf matematikte öne çıkabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir