USD34,21
EURO37,25
JPY0,230100
RUB0,350700
GBP44,56
EURO/USD1,09
BIST8.956,03
GR. ALTIN2.950,59
BTC67.547,67
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Borsa İstanbul’da 4 Hisse Yükselişte Öne Çıktı

Borsa İstanbul’da 4 Hisse Yükselişte Öne Çıktı

Borsa İstanbul'da 4 Hisse Yükselişte Öne Çıktı
Borsa İstanbul'da 4 Hisse Yükselişte Öne Çıktı
service

İş Yatırım Menkul Değerler, 16 Ekim Çarşamba günü için piyasa ve şirket haberlerini içeren günlük değerlendirmesini yayınladı. İşte Borsa İstanbul’da yaşanan hareketlilik ve şirketlere dair önemli detaylar.

Borsa İstanbul’da Tepki Alışı Devam Eder mi?

Dünya borsalarında enerji ve yarı iletken hisseleri düşüş yaşarken, Borsa İstanbul Salı günü sürpriz bir yükselişle kapandı. Bu yükselişte, banka satışlarına yönelik spekülasyonlar ile Koç Holding ve Yapı Kredi, petrol fiyatlarındaki gerileme ile Pegasus ve THY öne çıktı. Endeksteki yükselişin %40’ı bu dört hisseden geldi. Dünya piyasalarının seyri Borsa İstanbul’da yatay bir açılışı gösteriyor. Üçüncü çeyrek kar beklentileri, endeksin 9.000 psikolojik direncini geçip geçmemesinde etkili olacak. Ekonomideki yavaşlama nedeniyle döngüsel şirketlerin kar beklentileri geriliyor. Endeks için destek ve direnç seviyeleri 8.800 ve 9.000 olarak belirlendi.

Borsa İstanbul'da 4 Hisse Yükselişte Öne Çıktı

Şirket Haberleri ve Önemli Gelişmeler

Aselsan üçüncü çeyrek sonuçlarına ve Türkiye Sigorta’nın prim üretimi rakamlarına sınırlı pozitif tepki bekleniyor. Bim’in geri aldığı hisselerle sermaye eksiltmesini sınırlı olumlu olarak değerlendiriliyor. İş Yatırım’ın teknik bülteninde öne çıkan hisseler ise Koç Holding ve THY. ORGE, İstanbul’da inşası devam eden Mandarin Oriental Etiler Projesi’nin elektrik tesisat işleri için 256 milyon TL’lik sözleşme imzaladı. GUNDG, ürünlerinin satışı için Getir Perakende Lojistik ile anlaşma imzaladı. TRILC, sefalosporin grubu antibiyotik üretimi için yatırım kararı aldı ve TOFFLON ile 3,9 milyon dolarlık dolum hattı sözleşmesi imzaladı. OZATD, yurt dışında bir firma ile 2 milyon dolarlık gemi tamir bakım ve onarım sözleşmesi imzaladı.

Türkiye Sigorta, Aselsan ve Bim’den Önemli Açıklamalar

Türkiye Sigorta, Eylül 2024’te 8,27 milyar TL brüt prim üreterek yıllık %60 büyüme kaydetti. Kümülatif prim üretimi ise 2023’ün aynı dönemine göre %88 artarak 72,58 milyar TL’ye ulaştı. Bim, geri alınan ve sermayenin %1,19’una denk gelen 7,2 milyon hissenin sermaye azaltımı yoluyla itfa edileceğini açıkladı. Şirketin sermayesi 600 milyon TL olarak düzeltilecek. Aselsan, 3Ç24’te beklentilere paralel olarak daha düşük kur farkı gelirleri nedeniyle yıllık bazda %22 düşüşle 2 milyar TL net kar kaydetti. Satışlar ise yıllık bazda %27 artışla 21,8 milyar TL’ye ulaştı. Şirketin güçlü satış rakamlarına piyasanın hafif olumlu tepki vermesi bekleniyor.

İş Yatırım’ın 16 Ekim tarihli piyasa değerlendirmesinde, Borsa İstanbul’daki hareketlilik ve şirketlere dair önemli bilgiler yer aldı. Özellikle banka ve enerji hisseleri, endeksteki yükselişte belirleyici rol oynadı. Aselsan’ın satış gelirlerindeki artış ise dikkat çekici bir diğer gelişme olarak öne çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir