USD34,19
EURO37,23
JPY0,229500
RUB0,353000
GBP44,56
EURO/USD1,09
BIST8.823,91
GR. ALTIN2.945,45
BTC67.789,72
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Küresel İş Dünyasında 2 Ana Sorun: İş Gücü ve Enflasyon

Küresel İş Dünyasında 2 Ana Sorun: İş Gücü ve Enflasyon

Küresel İş Dünyasında 2 Ana Sorun: İş Gücü ve Enflasyon
Küresel İş Dünyasında 2 Ana Sorun: İş Gücü ve Enflasyon
service

Küresel Ekonomik Görünüm Anketi’ne göre, dünya genelinde işletmelerin en önemli sorunları arasında “nitelikli iş gücü eksikliği” ve “enflasyon” öne çıkıyor. TOBB’un ev sahipliğinde gerçekleşen ve 62 ülkeden 800’den fazla iş insanının katılımıyla düzenlenen zirvede, ICC-WCF Küresel Ekonomik Görünüm Anketi’nin sonuçları paylaşıldı.

İş Dünyasının En Büyük Sorunları

Anket sonuçlarına göre, işletmelerin karşılaştığı en önemli sorun “iş gücü veya nitelikli iş gücü eksikliği” olarak belirlendi. Enflasyon ise ikinci büyük sorun olarak öne çıkıyor. Jeopolitik gerginlikler, vergilendirme ve finansal sorunlar da işletmelerin karşı karşıya kaldığı diğer zorluklar arasında yer alıyor.

Küresel İş Dünyasında 2 Ana Sorun: İş Gücü ve Enflasyon

Bölgelere Göre Sorunlar

Kuzey Amerika’da enflasyon, iş gücü eksikliği ve vergilendirme ön plana çıkarken, Latin Amerika ve Karayipler’de güvensizlik, finansal sorunlar ve belirsizlik öne çıktı. Sahra Altı Afrika’da vergilendirme, finansal problemler ve rekabetçi ithalat, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da ise jeopolitik gerginlikler, finansal problemler ve siyasi belirsizlik öne çıkan sorunlar olarak kaydedildi. Avrupa ve Orta Asya’da iş gücü eksikliği, jeopolitik gerginlikler ve enflasyon öne çıkarken, Doğu Asya ve Pasifik’te enflasyon, iş gücü eksikliği ve finansal problemler en büyük sorunlar olarak belirlendi. Güney Asya’da ise vergilendirme, finansal problemler ve teknolojik gelişmelerin eksikliği işletmelerin karşılaştığı en büyük sorunlar arasında yer alıyor.

Küresel İş Dünyasında 2 Ana Sorun: İş Gücü ve Enflasyon

Yapay Zeka ve Finansal Katılım

İş dünyasının yüzde 66’sı yapay zekanın dengeli yönetilmesi gerektiğini düşünürken, yüzde 23’ü büyüme ve inovasyon için bir fırsat olduğunu, yüzde 10’u da önemli bir risk olduğunu düşünüyor. İşletmelerin yüzde 60’ı yapay zekâ uygulamalarının yüksek inovasyon gerektiren sektörlerle sınırlı olduğunu bildiriyor. İş dünyasının ülkelerindeki finansal katılım önünde en büyük engel olarak “ekonomik belirsizlik” görülüyor.

Küresel İş Dünyasında 2 Ana Sorun: İş Gücü ve Enflasyon

Küresel Ekonomik Görünüm

Ankete katılan oda temsilcileri, görünümün olumlu olduğunu düşünse de bazı bölgelerde daha karamsar bir ekonomik tablo görülüyor. Satış gelirlerinde gelecek yıl, katılımcıların yüzde 50’si düşük seviyede artış beklerken, yüzde 30’u değişim beklemiyor. Araştırmada, enflasyon nedeniyle artan maliyetlerle tedarik zincirlerinde bozulma, operasyon maliyetlerinde yükseliş ve işçi ücretlerinde artan baskı görülüyor.

İklim Politikaları ve KOBİ’ler

İklim politikalarında işletmelerin enerji kaynaklarını çeşitlendirip yeşil teknolojiyi benimsediği görülürken, KOBİ’lerin başarılı bir iklim geçişi için mali desteğe olan güveni öne çıkıyor.

Küresel Ekonomik Görünüm Anketi, işletmelerin “nitelikli iş gücü eksikliği” ve “enflasyon” gibi önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Bu sorunların üstesinden gelmek için işletmelerin inovasyonu benimsemesi, yeşil teknolojilere yatırım yapması ve iklim değişikliğine karşı daha dirençli hale gelmesi gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir