USD34,17
EURO37,20
JPY0,228900
RUB0,352300
GBP44,47
EURO/USD1,09
BIST8.956,03
GR. ALTIN2.934,17
BTC67.953,53
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitfinex Hacker’ına 5 Yıl Hapis Cezası Talebi: 6 Milyar Dolarlık Soygun

Bitfinex Hacker’ına 5 Yıl Hapis Cezası Talebi: 6 Milyar Dolarlık Soygun

Bitfinex Hacker'ına 5 Yıl Hapis Cezası Talebi: 6 Milyar Dolarlık Soygun
Bitfinex Hacker'ına 5 Yıl Hapis Cezası Talebi: 6 Milyar Dolarlık Soygun
service

Ilya Lichtenstein, dünyanın en büyük kripto borsası Bitfinex’in 2016 yılında yaşanan 6 milyar dolarlık hack’inin arkasındaki isim olarak tanımlandı. ABD savcıları, Lichtenstein’ın 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcıların Cezai Talepleri

ABD hükümeti, Lichtenstein için en az 5 yıl hapis cezası talep ediyor. Bu talep, Bitfinex borsasının en büyük kripto soygunlarından biri olan 6 milyar dolarlık saldırıyla bağlantılı malvarlıklarının el konulması sürecinde geldi. Geçen hafta yapılan bir mahkeme dosyasında, sanık Heather Morgan’ın 18 ay hapis ve ardından 3 yıl gözetimli serbestlik süresiyle cezalandırılması önerildi. Morgan, kocası Lichtenstein ile birlikte suçlamaları kabul etti.

Bitfinex Hacker'ına 5 Yıl Hapis Cezası Talebi: 6 Milyar Dolarlık Soygun

Lichtenstein ve Morgan’ın Suçları

Lichtenstein, 2016 yılında Bitfinex hack’inin planlayıcısı olarak suçunu kabul etti. Eşi Morgan ise 2020 yılında, Lichtenstein’in hack’ten sorumlu olduğunu öğrendikten sonra bile çalınan kripto parayı örtbas etmeye yardımcı oldu.

Bitfinex Hacker'ına 5 Yıl Hapis Cezası Talebi: 6 Milyar Dolarlık Soygun

Cezai Taleplerin Nedenleri

Lichtenstein, diğer suç davalarında da savcılarla iş birliği yaptığı için daha kısa bir hapis cezası talep ediliyor. Bu yılın başında Bitcoin $67,169 Fog adlı kripto karıştırıcının dahil olduğu bir kara para aklama davasında hüküm giydi. Lichtenstein ve Morgan, kara para aklama için gelişmiş teknikler kullanarak izlerini gizlediler.

Bitfinex Hacker’ına 5 Yıl Hapis Cezası Talebi

Bloomberg raporuna göre, çalıntı fonları kripto borsalarına ve darknet pazarlarına yatırarak ve çekerek kullandılar. Elde ettikleri gelirle NFT’ler, altın ve çeşitli hediye kartları satın aldılar.

Kripto Para Güvenliği ve Düzenlemeler

ABD hükümeti, Bitfinex’in 2016 Bitcoin hack’inden zarar gören tek taraf olduğunu belirledi. Bu nedenle, Bitfinex’in zararlarının telafi edilmesi sürecinde şirketin desteği önemli bir rol oynuyor. Adli süreçler devam ederken, güçlü cezaların benzer suçların önlenmesine katkıda bulunması bekleniyor. Kripto para alanında güvenliğin artırılması için düzenleyici kurumların rolü büyüyor.

Ilya Lichtenstein’a verilecek ceza, kripto para dünyasında güvenlik ve düzenlemelerin nasıl ele alınacağı konusunda bir önlem olarak değerlendiriliyor. Bitfinex hack’i, kripto para sektörünün hızla büyüyen güvenlik açıklarını ve düzenleyici boşlukları ortaya koymuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir