USD34,17
EURO37,20
JPY0,228900
RUB0,352300
GBP44,47
EURO/USD1,09
BIST8.956,03
GR. ALTIN2.934,17
BTC67.953,53
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ŞİÖ’de Bağımsız Ödeme Sistemi Talebi: Rusya’dan 309 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi Açıklaması

ŞİÖ’de Bağımsız Ödeme Sistemi Talebi: Rusya’dan 309 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi Açıklaması

ŞİÖ'de Bağımsız Ödeme Sistemi Talebi: Rusya'dan 309 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi Açıklaması
ŞİÖ'de Bağımsız Ödeme Sistemi Talebi: Rusya'dan 309 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi Açıklaması
service

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, ŞİÖ’de bağımsız bir ödeme sistemi talebinde bulunduğunu açıkladı. ŞİÖ Hükümet Başkanları Konseyi’nde konuşan Mişustin, Rusya’nın ŞİÖ ülkeleriyle ticaret hacminin arttığını ve batı yaptırımlarının hedeflerine ulaşamadığını vurguladı.

ŞİÖ’de Artan Ticaret Hacmi

Mişustin, Rusya ile ŞİÖ ülkeleri arasındaki ticaret hacminin bu yılın ilk yarısında yüzde 5,5 arttığına dikkat çekti. “Değerlerimizi paylaşan dost devletlerle işbirliğini etkin bir şekilde güçlendiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Rusya’nın ŞİÖ devletleriyle ticaret hacmi 30 trilyon rubleye, yaklaşık 309 milyar dolar yaklaştı.” dedi.

ŞİÖ'de Bağımsız Ödeme Sistemi Talebi: Rusya'dan 309 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi Açıklaması

Batı Yaptırımlarına Karşı Direniş

Mişustin, Rusya’ya yönelik yaptırım baskısının arttığını vurgulayarak, “Ancak yaptırımların hazırlayıcıları hedeflerine ulaşamayacaklar. Ulusal ekonomiyi ve işletmeleri destekleyerek potansiyelimizi açığa çıkarmaya odaklandık.” dedi.

Bağımsız Ödeme Sistemi Talebi

Mişustin, konuşmasında ŞİÖ’de bağımsız bir ödeme sistemine duyulan ihtiyacı vurguladı. Bu sistem, ülkelerin batıya olan bağımlılığını azaltmayı ve ticaret ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Rusya’nın ŞİÖ’de bağımsız bir ödeme sistemi talebi, ülkelerin batıya olan bağımlılığını azaltma ve ekonomik işbirliğini güçlendirme amacıyla atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Mişustin’in açıklaması, Rusya’nın ŞİÖ ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirme ve batı yaptırımlarına karşı direncini artırma çabalarına işaret ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir