USD34,18
EURO37,24
JPY0,229300
RUB0,352100
GBP44,52
EURO/USD1,09
BIST9.006,53
GR. ALTIN2.952,76
BTC66.843,29
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Yeni Bitcoin ve Altın ETF’si Piyasaya Sürüldü: Enflasyona Karşı Koruma Mı?

Yeni Bitcoin ve Altın ETF’si Piyasaya Sürüldü: Enflasyona Karşı Koruma Mı?

Yeni Bitcoin ve Altın ETF’si Piyasaya Sürüldü: Enflasyona Karşı Koruma Mı?
Yeni Bitcoin ve Altın ETF’si Piyasaya Sürüldü: Enflasyona Karşı Koruma Mı?
service

Quantity Funds, yatırımcılara Bitcoin ve Altın gibi farklı varlıklara tek bir araç üzerinden erişim sağlayacak yeni bir ABD Bitcoin ve Altın ETF’sini piyasaya sürdü. Bu gelişme, Peter Schiff gibi piyasa uzmanlarının bu iki varlığın hangisinin yatırımcılar için daha değerli olduğu konusundaki tartışmalarıyla birlikte geldi.

Bitcoin ve Altın ETF’si

Quantity Funds, Return Stacked işbirliğiyle STKD Bitcoin ve Altın ETF’sinin lansmanını gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu ETF, BTC ve Altın’ı tek bir fonda birleştirerek yatırımcılara gelecekteki enflasyon ve para değer kaybına karşı korunabilecek iki kıt varlığa yatırım yapma imkanı sunacak. Bu varlıklar ve özellikle BTC, gelecekteki enflasyona karşı bir koruma sağlayabilir. BitMEX’in kurucu ortağı Arthur Hayes, savaş kaynaklı enflasyon nedeniyle Bitcoin’in yükseleceğini öngördü.

Yeni Bitcoin ve Altın ETF’si Piyasaya Sürüldü: Enflasyona Karşı Koruma Mı?

Bitcoin ve Altın Tartışması

Altın savunucusu ve tanınmış ekonomist Peter Schiff, Bitcoin ve Altın arasındaki tartışmayı sürdürdü. Schiff, yaptığı açıklamada herkesin “anlamsız şekilde Trump’tan ilham alan Bitcoin yükselişine” odaklanırken Altın’ın 2.680 dolar üzerinde yeni bir rekor kırmasının önemini göz ardı ettiğini belirtti. BTC fiyatının artmasına rağmen yedi aydır yatay seyir izlediğini ve Altın’ın neden sürekli olarak yeni rekorlar kırdığını sorguladı. Schiff, Bitcoin ve 67.000 dolarlık son rallisi üzerinde duran bir CNBC röportajına referans yaparak, Altın’ın rekor yüksek seviyesine değinilmediğini belirtmişti.

Yeni Bitcoin ve Altın ETF’si

Açıklamaya göre, bu fon Bitcoin ve Altın stratejilerine %100 maruz kalış sağlayarak benzersiz şekilde çalışacak. Bitcoin stratejisi, Bitcoin vadeli işlemlerine ve ETP’lere yatırım yaparak BTC’nin her fiyat hareketini yakalamayı hedeflerken, Altın stratejisi de Altın vadeli işlemlerine ve ETP’lere yatırım yaparak varlığın fiyat hareketlerini yakalamayı amaçlıyor. Quantity Funds CEO’su olan David Dziekanski, yeni fonun piyasaya sürülmesinden heyecan duyduklarını ve danışmanlar, kurumlar ile diğerleriyle bağlantı kurarak Bitcoin ve Altın’a entegre yatırımın iyi yapılandırılmış, sermaye verimli bir portföyde oynayabileceği rol hakkında eğitim vermekten memnun olduklarını söyledi.

Yeni Bitcoin ve Altın ETF’si, yatırımcılara çeşitli piyasa koşullarında portföylerini çeşitlendirme ve potansiyel risklere karşı koruma sağlama imkanı sunuyor. Bu tür ürünler, alternatif varlıklara yatırım yapmayı düşünenler için yeni fırsatlar yaratabilir. Yatırımcılar, bu ETF aracılığıyla enflasyona karşı daha dayanıklı bir portföy oluşturma şansına sahip olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir