USD34,14
EURO37,07
JPY0,228300
RUB0,350500
GBP44,57
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.948,30
BTC67.383,40
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. ApeCoin DAO 4 Çalışma Grubunu Kapatıyor: Fonlar Hızla Tükeniyor

ApeCoin DAO 4 Çalışma Grubunu Kapatıyor: Fonlar Hızla Tükeniyor

ApeCoin DAO 4 Çalışma Grubunu Kapatıyor: Fonlar Hızla Tükeniyor
ApeCoin DAO 4 Çalışma Grubunu Kapatıyor: Fonlar Hızla Tükeniyor
service

ApeCoin (APE) projesinin arkasındaki ApeCoin DAO, 4 çalışma grubunu kapatma kararı aldı. Bu karar, DAO’nun hızla azalan fonları ve çalışma gruplarının verimliliğini sorgulamaları nedeniyle geldi.

Çalışma Gruplarının Kapasitesi ve Etkisizliği Gündeme Geldi

Yapılan açıklamada, kapatılan dört çalışma grubunun hedeflenen görevleri yerine getirmekte yetersiz kaldığı ve bu nedenle harcanan bütçenin gereksiz olduğu vurgulandı. DAO’nun ilk çeyrek finansal raporu da bu grupların verimliliğini sorgulayan eleştirileri doğrular nitelikte. Rapora göre ApeCoin Vakfı’nın hızla tükenen bütçesi bu tür harcamaların sürdürülemez olduğunu açıkça gösterdi.

ApeCoin DAO 4 Çalışma Grubunu Kapatıyor: Fonlar Hızla Tükeniyor

Dış Kaynak Kullanımıyla Operasyonel Verim Artırılacak

Bu durum üzerine ilgili görevlerin artık dış kaynaklardan temin edileceği açıklandı. DAO, daha deneyimli üçüncü taraflarla çalışarak işlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde ilerlemesini planlıyor. Bu değişimle birlikte çalışma grupları için yapılacak seçimler ve bütçe görüşmeleri gibi süreçler ortadan kalkacak. Bunun yerine belirli görevler için esnek sözleşmelerle yeni ekipler kurulacak.

ApeCoin DAO 4 Çalışma Grubunu Kapatıyor: Fonlar Hızla Tükeniyor

Kapatılacak olan çalışma gruplarının işlevlerini yerine getirmek üzere yeni ekiplerin, talep teklifleri (RFP) süreciyle işe alınacağı belirtildi. Bu süreçte DAO’nun belirlediği şeffaflık ve hesap verebilirlik standartlarına uygun ekipler aranacak. Ayrıca bu ekiplerin performansına dayalı olarak değişiklik yapma esnekliği de korunacak.

ApeCoin Vakfı, yeni düzenlemeyle birlikte daha belirgin görevler üzerinde yoğunlaşacak. Fonların daha verimli kullanılması hedeflenirken, ihtiyaç duyuldukça üçüncü taraflarla çalışma imkanı da bulunacak. DAO’nun bu ekiplerden belirlenen performans göstergelerine (KPI) ve hedeflere (OKR) uyum bekleyeceği ifade edildi.

ApeCoin DAO, 4 çalışma grubunu kapatarak maliyetleri azaltmayı hedefliyor. Dış kaynak kullanımıyla verimlilik artırılacak. Bu karar, DAO’nun hızla azalan fonları ve çalışma gruplarının verimliliğini sorgulamaları nedeniyle geldi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir