USD34,27
EURO37,37
JPY0,229800
RUB0,362700
GBP44,74
EURO/USD1,09
BIST8.699,19
GR. ALTIN2.917,34
BTC65.525,34
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mehmet Şimşek TL’ye güvenin arttığını açıkladı! TL mevduat payı yüzde 51’i geçti

Mehmet Şimşek TL’ye güvenin arttığını açıkladı! TL mevduat payı yüzde 51’i geçti

Mehmet Şimşek, TL'ye güvenin arttığını açıkladı. Şimşek, TL mevduatının toplam mevduat içindeki payının ise %51,2'ye yükseldiğini belirtti.

Mehmet Şimşek TL'ye güvenin arttığını açıkladı
Mehmet Şimşek TL'ye güvenin arttığını açıkladı
service

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk lirasına olan güvenin arttığını ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının azaldığını açıkladı. Şimşek, uygulanan politikaların makro finansal istikrarı güçlendirdiğini ve ekonominin daha dayanıklı hale geldiğini belirtti.

Mehmet Şimşek TL'ye güvenin arttığını açıkladı

MEHMET ŞİMŞEK: KKM AZALIYOR

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KKM hesaplarının kademeli olarak azaltılmasında önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade etti. KKM stokunun, geçen yılın ağustos ayındaki zirve seviyesinden bu yana 1,5 trilyon TL azaldığını vurgulayan Şimşek, TL mevduatının toplam mevduat içindeki payının ise %51,2’ye yükseldiğini söyledi.

Mehmet Şimşek TL'ye güvenin arttığını açıkladı

KKM HESAPLARINA STOPAJ GELİYOR

Ayrıca, döviz dönüşümlü KKM hesaplarına uygulanan faiz alt sınırının azaltılması ve firmaların KKM hesaplarındaki vergi istisnasının sona ermesi gibi adımların bu süreci hızlandırdığını belirtti. Ağustos ayından itibaren bireysel KKM hesaplarının da stopaja tabi olacağını ekledi.

Şimşek, ekonomideki dengelenme, dış kaynak girişinin hızlanması ve rezervlerin artmasıyla birlikte finansal istikrarın daha da güçlendiğini ifade etti.

Gazetebanka Haber Merkezi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir