USD34,16
EURO37,05
JPY0,228600
RUB0,350200
GBP44,76
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.952,47
BTC67.031,49
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu: ‘Demokrasiyi Güçlendirmek Zorlu Bir Mücadele’

Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu: ‘Demokrasiyi Güçlendirmek Zorlu Bir Mücadele’

Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu: 'Demokrasiyi Güçlendirmek Zorlu Bir Mücadele'
Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu: 'Demokrasiyi Güçlendirmek Zorlu Bir Mücadele'
service

Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Daron Acemoğlu, ödülü arkadaşları Simon Johnson ve James Robinson ile paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Acemoğlu, ödülün ekonomik büyümede kurumların rolünün önemini ve demokrasi ile siyasi değişim meselelerini vurgulamasının, kendisinin ve çalışma arkadaşlarının çalışmalarını takdir etmesiyle birlikte, bu alanda emek veren diğer genç ekonomist ve sosyal bilim insanlarını da onore ettiğini belirtti.

Kurumların Rolü ve Demokrasi

Acemoğlu, ödülün ekonomik büyümenin anlaşılmasında kurumların rolünün önemini ve demokrasi ile siyasi değişim meselelerini vurgulamasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Acemoğlu, bu konuda emek veren genç ekonomist ve sosyal bilim insanlarının da çalışmalarının takdir edildiğini belirtti.

Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu: 'Demokrasiyi Güçlendirmek Zorlu Bir Mücadele'

Demokrasi ve Kurumlar: Zorlu Bir Mücadele

Acemoğlu, günümüzde demokrasinin saldırı altında olduğunu ve yapay zeka, ekonomik eşitsizlikler, çalışma hayatının geleceği, yaşlanan dünya ve iklim değişimi gibi konularla başa çıkabilmek için güçlü kurumlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Acemoğlu, ödülün dünyada kurumları ve demokrasiyi güçlendirmenin ne kadar zorlu bir mücadele gerektirdiğine ışık tutacağını umduğunu dile getirdi.

Nobel Ekonomi Ödülü Sahibi Acemoğlu: 'Demokrasiyi Güçlendirmek Zorlu Bir Mücadele'

Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Daron Acemoğlu, ödülün demokrasi ve kurumların önemini vurgulamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Acemoğlu, ödülün, ekonomik büyümede kurumların rolünün önemini ve demokrasi ile siyasi değişim meselelerini vurgulamasının, kendisinin ve çalışma arkadaşlarının çalışmalarını takdir etmesiyle birlikte, bu alanda emek veren diğer genç ekonomist ve sosyal bilim insanlarını da onore ettiğini belirtti. Acemoğlu, günümüzde demokrasinin saldırı altında olduğunu ve yapay zeka, ekonomik eşitsizlikler, çalışma hayatının geleceği, yaşlanan dünya ve iklim değişimi gibi konularla başa çıkabilmek için güçlü kurumlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Acemoğlu, ödülün dünyada kurumları ve demokrasiyi güçlendirmenin ne kadar zorlu bir mücadele gerektirdiğine ışık tutacağını umduğunu dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir