USD34,18
EURO37,07
JPY0,228600
RUB0,351300
GBP44,66
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.972,13
BTC67.875,30
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin ‘Muz Bölgesi’ne Ne Zaman Girecek? Efsane Analist Açıkladı

Bitcoin ‘Muz Bölgesi’ne Ne Zaman Girecek? Efsane Analist Açıkladı

Bitcoin 'Muz Bölgesi'ne Ne Zaman Girecek? Efsane Analist Açıkladı
Bitcoin 'Muz Bölgesi'ne Ne Zaman Girecek? Efsane Analist Açıkladı
service

Kripto para piyasasının hızı hafta sonuna doğru yavaşlamaya başladı. Lider kripto Bitcoin 68 bin dolardan geri döndü ve 67 bin doları korumak için mücadele ediyor. Bazı analistler rallinin devam edeceğini söylerken bazıları temkinli bir yaklaşımı benimsiyor. Finans piyasalarının efsanesi ve emektarı olarak kabul edilen ve 50 yılı aşkın bir süredir aktif olan Peter Brandt, Bitcoin için kritik bir seviyeyi işaret ediyor. Bitcoin ne zaman ‘Muz Bölgesi’ne girecek?

Bitcoin ‘Muz Bölgesi’ne Giriyor mu?

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, piyasadaki heyecan bitmek bilmiyor. Bu hafta tanık olduğumuz rallinin ardından piyasa konsolidasyon moduna girdi. Şimdi ise piyasa oyuncuları Bitcoin rallisinin devamının gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Peter Brandt’ın öngörüsü, bu yıl Raoul Pal tarafından büyük ölçüde etkilenen “Muz Bölgesi” fenomeni etrafında dönüyor. “Muz bölgesi”, piyasada bir varlığın fiyatının muzu andıran bir yörünge izlediği durumu yansıtıyor. Yani parabolik olarak yükseldiği ve genişlediği teorik bir dönemi işaret ediyor.

Bitcoin 'Muz Bölgesi'ne Ne Zaman Girecek? Efsane Analist Açıkladı

72.000 Doları Aşması Gerekli

Raoul Pal uzun zamandır Bitcoin’in ve genel olarak kripto para piyasasının bu döngüde bir “muz bölgesine” gireceğini tahmin ediyor. Henüz gerçekleşmemiş olsa da, eski Goldman Sachs üst düzey yöneticisi pes etmiyor. Böyle bir zamanın geleceği konusunda ısrar ediyor. Ancak son görüşüne göre, “70.000 doları temiz bir şekilde kırana kadar sarı meyveden bahsetmek yok.” O sırada Peter Brandt, lider Bitcoin fiyatının ne zaman dizginlenemez bir parabolik büyüme dönemine girebileceğine ilişkin görüşlerini dile getirdi. Pal 70.000 doları kırmasını beklerken, Brandt bunun için 72.000 doları işaret ediyor. $72k for me https://t.co/BOfiNsz8KM — Peter Brandt (@PeterLBrandt) October 16, 2024 ATH için hazırlık çalışmaları devam ediyor!

Bitcoin 'Muz Bölgesi'ne Ne Zaman Girecek? Efsane Analist Açıkladı

Bitcoin ‘Muz Bölgesi’ İçin Henüz Erken

Böyle bir değerlendirmenin arkasındaki mantık, bunun Bitcoin fiyatı için neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyesi olması olabilir. Lider kripto para bu fiyata sadece bu yılın Mart ayında ulaştı. Brandt’ın mantığını izleyerek, BTC tarihi zirvesinin hemen yanında yükseliş hırsı gösterene kadar, bir “muz bölgesi” hakkında konuşmanın erken olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla, BTC için “muz bölgesi” henüz ufukta yok. Bununla birlikte, tüm gözler Bitcoin grafiğindeki 72.000 dolar işaretinde olacak.

Kripto Piyasası Durdu

Faiz indirimlerine rağmen kripto piyasası durdu. ECB, son kararıyla son faiz oranını %3,25’e düşürdü. Ancak, buna rağmen piyasa olumlu bir tepki vermedi. Uzmanlara göre, bu genellikle kripto para birimleri için olumlu bir durum. Bu beklenmedik eğilime çeşitli makroekonomik faktörler katkı yapıyor. Eylül ayında beklenenden daha güçlü gelen perakende satışlar ve ABD işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş, ekonomik direncin devam ettiğine işaret ediyor. Bu durum ABD Hazine getirilerinin yükselmesine yol açtı. Böylece, geleneksel yatırımları daha cazip hale getirdi. Ancak Bitcoin ve diğer kripto paralar gibi alternatif varlıklara olan talebi azaltıyor. Buna ek olarak, ekonomik toparlanmanın sürdürülebilirliği konusunda endişeler devam ediyor. Düşük faziler genel olarak büyümeyi destekler ve nihayetinde dijital varlıklara fayda sağlar. Ancak, gelecekteki Fed politikasına ilişkin belirsizlik yatırımcılar için temkinli bir ortam yaratıyor.

Bitcoin ‘Muz Bölgesi’ne girişiyle ilgili heyecan devam ediyor. Ancak, 72.000 doları aşmadan bu konuda konuşmanın erken olduğunu söyleyebiliriz. Faiz indirimlerine rağmen kripto piyasası durdu ve bu durum da belirsizlik yaratıyor. Ancak, kripto para sektörünün geleceği için umutlu olmak için sebepler var.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir