USD34,26
EURO37,20
JPY0,229100
RUB0,355300
GBP44,74
EURO/USD1,09
BIST8.940,18
GR. ALTIN2.986,97
BTC67.818,00
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Worldcoin Yeni Teknolojisi ile 15 Milyon Kullanıcıya Ücretsiz İşlem Sunuyor

Worldcoin Yeni Teknolojisi ile 15 Milyon Kullanıcıya Ücretsiz İşlem Sunuyor

Worldcoin Yeni Teknolojisi ile 15 Milyon Kullanıcıya Ücretsiz İşlem Sunuyor
Worldcoin Yeni Teknolojisi ile 15 Milyon Kullanıcıya Ücretsiz İşlem Sunuyor
service

Sam Altman’ın kurduğu ve ‘insan doğrulama’ odaklı altcoin Worldcoin, Ethereum katman-2 ağı olan World Chain’i duyurdu. World Chain, doğrulanmış insan kullanıcılarına öncelik tanıyarak bot saldırılarına karşı koruma sağlamayı ve ağı daha verimli hale getirmeyi hedefliyor.

Doğrulanmış İnsan Kullanıcılarına Öncelik

World Chain, doğrulanmış insan kullanıcılarına öncelik tanıyarak tasarlandı. Kullanıcılar, irislerini taratarak ‘World ID’ aldıktan sonra ağa giriş yapabiliyor. Bu sayede, botlar yerine gerçek kullanıcılar blok alanına erişimde öncelik kazanıyor. Ek olarak, doğrulanmış kullanıcılara belirli miktarda ücretsiz gas ücreti de sunulacak.

Worldcoin Yeni Teknolojisi ile 15 Milyon Kullanıcıya Ücretsiz İşlem Sunuyor

World Chain ile Daha Fazla Altcoin Uygulama Entegrasyonu

World Chain, insanlara öncelik vermenin yanı sıra popüler uygulamaları ve projeleri de entegre ediyor. Ağ, Optimism ile birlikte çalışarak blok zincirler arası uyumluluk sağlıyor. Ayrıca, Uniswap varlık takaslarını kolaylaştırıyor. Zerion gerçek zamanlı API’ler sağlıyor. Bununla birlikte Alchemy geliştirme desteği sunuyor.

Yeni ‘Orb’ ile Daha Hızlı ve Güçlü Kimlik Doğrulama

Worldcoin, World Chain ile birlikte yeni bir ‘Orb’ cihazını da tanıttı. Yeni Orb, eski modele göre beş kat daha güçlü ve daha küçük boyutlara sahip. Ayrıca, Nvidia donanımı ile desteklenen cihaz, daha az parçaya sahip olması nedeniyle daha verimli çalışıyor. Yeni Orb, kullanıcıların kimliklerini tarayarak doğrulama sürecini hızlandırmayı hedefliyor.

Popüler Altcoin Worldcoin’in Kripto Ekosistemine Katkısı

Worldcoin, özellikle kimlik doğrulama ve yapay zekâ çağında karşılaşılan kimlik sorunlarına çözüm bulmayı hedefliyor. Firma, aynı zamanda WLD token ile evrensel temel gelir modelini tanıtmayı planlıyor. Ancak, tüm bu yeniliklere rağmen, altcoin WLD fiyatı bu açıklamalardan fazla etkilenmedi. CoinGecko’ya göre WLD token fiyatı duyurudan sonra %2.1 düşüş yaşadı.

Worldcoin’in yeni World Chain ağı, insan merkezli bir blok zincir ekosistemi yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca, yeni Orb cihazı ve entegre uygulamalarla birlikte World, kimlik doğrulama ve veri güvenliği konularında yeni bir çağ başlatıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir