USD34,21
EURO37,18
JPY0,229500
RUB0,359600
GBP44,75
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
GR. ALTIN2.987,06
BTC68.672,87
  1. Haberler
  2. Bankacılık
  3. Sanal POS Nedir? | Sanal POS Nasıl Alınır?

Sanal POS Nedir? | Sanal POS Nasıl Alınır?

Sanal POS
Sanal POS
service

Günümüzde iyi bir sanal POS firması ile çalışmadığı için online alışveriş sitelerinde yapılan ödemelerin %20’sinden fazlası, ödeme ekranındayken başarısızlıkla sonuçlanıyor.

Satışlarınızın %20’sinin başarısız ödemeler nedeniyle gerçekleşemediğini düşünün. Müşteriler, ödeme işlemlerinin karmaşıklığı ve güvenlik endişeleri nedeniyle alışveriş sepetini terk edebilir veya sanal POS hataları nedeniyle ödemelerini tamamlayamayabilirler.

Yani ürününüz ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar reklam verirseniz verin güvenli ve hızlı bir ödeme hizmeti sunamıyorsanız gelir kaybı kaçınılmaz olacaktır.

Ödeme esnasında yaşanan bu sorunlar, yalnızca gelir kaybına yol açmakla kalmaz aynı zamanda işletmenizin güvenilirliğini zedeleyerek müşteri sadakatini azaltır.

E-ticaret işletmeleri arasından ayrışmak ve müşterilerinize en iyi online alışveriş deneyimini sunmak, sizi rakiplerinizden ayıracak en önemli faktörlerden biridir.

O halde sanal POS nedir, sanal POS nasıl alınır, en iyi sanal POS komisyon oranları nasıl ve online alışverişlerde ödemeleri nasıl başarılı bir şekilde yönetebilirsiniz gibi soruları cevaplandıralım.

Sanal POS(Point of Sale) Nedir?

Sanal POS

Sanal POS, internet üzerinden ödeme alabilmeyi sağlayan ve fiziki POS’un dijital versiyonu gibi işleyen tahsilat sistemin adıdır. Peki, sanal POS ne işe yarar?

Sanal POS, iş yerlerinde ödeme almak için kullanılan fiziki POS cihazları ile aynı mantıkta  çalışır.

Online alışverişlerde sanal POS, e-ticaret firmalarının veya bireysel satıcıların, müşterilerine kredi/banka kartı ile ödeme imkanı sunabilmesini sağlayan sisteme denir.

İşletmeler, internetten kredi/banka kartları ile ödeme alabilmek için sanal POS altyapısına sahip olmalıdır. Sanal POS entegrasyonu olmadan web sitesinden tahsilat gerçekleştirmek isteyen işletmeler, internet üzerinden ödeme alamazlar.

Bu nedenle tüm işletmeler, işlem hacmini de göz önünde bulundurarak kendileri için en iyi sanal POS firması hangisiyse onu tercih etmelidir.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Sanal POS, bir banka veya ödeme kuruluşuna başvurarak alınır. Sanal POS almak için şirket sahibi olmalı ve başvuru sırasında evraklarınızı tamamlamalısınız.

Peki, sanal POS almak için nelere dikkat edilmeli?

Sanal POS almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Bir sanal POS sağlayıcısı seçin.
  • Sanal POS başvurusu için formu doldurun.
  • Başvuru için gerekli evrakları tamamlayın.
  • Sanal POS entegrasyonu gerçekleştirin.
  • Online ödeme almaya başlayın.

Sanal POS almak için gerekenler, firmadan firmaya değişiklik gösterebilir. İşletmenizin cirosu ve diğer birçok değişken, sanal POS başvuru sürecinde önemli faktörlerdir.

Vepara Sanal POS, en iyi sanal POS özellikleri ve %98.7 başarılı ödeme alma oranı sayesinde işletmenizin karlılığını artırır. Güvenli ve kesintisiz ödeme çözümleri ile siz de müşteri kaybına son demek için Vepara Sanal POS’u tercih edin. Üstelik ücretsiz entegrasyon avantajı ve %0’dan başlayan POS komisyon oranları ile bugün ödeme almaya başlayabilirsiniz.

Sanal POS için Ne Gerekli?

Sanal POS için gerekli belgeler firmadan firmaya değişiklik gösterebilse de genel olarak aynı evraklar istenmektedir.

Sanal POS için gerekli belgeler:

  • Ticaret sicil gazetesi
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri
  • Yetkili kişinin kimlik fotoğrafı
  • Faaliyet belgesi

Kimi firmalar, sanal POS başvuru sürecinde finansal durumunuzu gösteren evraklar talep edebilirler. Bu durum, ilgili firmanın insiyatifindedir.

Kimler Sanal POS Kullanabilir?

İnternet üzerinden kredi/banka kartlarıyla online tahsilat gerçekleştirmek isteyen tüm işletmeler ve bireysel satıcılar sanal POS kullanabilir.

  • E-ticaret işletmeleri
  • Sosyal medya satıcıları
  • KOBİ’ler
  • SMS ile ödeme alanlar
  • B2B ve bayiler
  • Yurt dışından ödeme almak isteyenler

Listede yer alan tüm satıcı türleri sanal POS entegrasyonu sayesinde internetten kolayca ödeme alabilirler.

1. E-ticaret İşletmeleri İçin Sanal POS

E-ticaret işletmeleri, pazar yerlerindeki yüksek maliyetler yerine sanal POS kullanarak hem maliyetlerini düşürebilir hem de işletmelerini bir üst seviyeye taşıyabilir. Sanal POS ile ödeme alma, işletmeler için en uygun tahsilat seçeneklerinden biridir.

2. Sosyal Medya Satıcılarına Özel Sanal POS

Web sitesi olmayan ve sosyal medya üzerinden satış yapan satıcılar, sanal POS entegrasyonu ile online ödeme alabilirler. Sanal POS sistemi, farklı para birimlerinde tahsilat imkanı da sunarak online ödeme işlemlerini kolaylaştırır.

3. KOBİ’ler İçin Sanal POS

Fiziki mağazalara sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler), müşterilerine çeşitli ödeme yöntemleri sunmak ve ödeme süreçlerini iyileştirmek için sanal POS kullanabilirler.

4. SMS ile Ödeme Kolaylığı

Sanal POS sayesinde sosyal medya veya SMS yoluyla gönderdiğiniz tek bir link ile ödeme alabilirsiniz. Bu yöntem, ödeme işlemlerini daha basit ve hızlı hale getirir.

5. B2B ve Bayiliklere Uygun Sanal POS

B2B firmalar ve bayileri olan işletmeler;  düşük komisyon oranları, hızlı ve güvenli tahsilat için sanal POS hizmetinden yararlanabilirler. Bu sayede, tahsilat süreçlerini daha verimli hale getirirler.

6. Yurt Dışından Ödeme Almak İsteyenler için Sanal POS

Sanal POS, yurt dışından online ödeme almak isteyen işletmeler için önemli bir sistemdir. Sanal POS entegrasyonu yapmış firmalar, çeşitli para birimlerinde tahsilat gerçekleştirebilir ve TL bazında hesabına aktarabilirler.

Yurt dışından ödeme alma işlemi için Vepara’nın ücretsiz kurulum ve düşük komisyon avantajını inceleyebilirsiniz. Dilediğiniz para birimi ile dilediğiniz yerden ödeme almak Vepara ile oldukça basit.

Kartınız Sanal POS İşlemlerine Kapalıdır Uyarısı Nasıl Düzeltilir?

“Kartınız Sanal POS işlemlerine kapalıdır” ifadesi, bankalar veya sanal POS sağlayıcıları tarafından kart sahiplerine gönderilen bir uyarıdır. Bu mesaj, kredi veya banka kartınızın sanal POS işlemlerine kapatıldığını ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılamayacağını ifade eder.

Kartın sanal POS işlemlerine kapalı olması, güvenlik önlemleri veya belirli sınırlamalar nedeniyle uygulanmış olabilir. Ancak bu durumu çözmek ve kartınızı sanal POS işlemlerine açmak oldukça kolaydır.

Kartınızı sanal POS işlemlerine açmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  1. Bankanızı veya kart sağlayıcınızı arayın.
  2. Kart ve kimlik bilgilerinizi doğrulayın.
  3. Kartınızı sanal POS işlemlerine açmak istediğinizi belirtin.
  4. İşleminiz onaylandıktan sonra sanal POS üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için sanal POS hata kodları ve çözümleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Sanal POS Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Sanal POS kurulumu için karmaşık süreçler ile uğraşmanıza gerek yok çünkü Vepara’nın ücretsiz entegrasyon hizmeti sayesinde tüm kurulum süreçleri hızlıca halloluyor ve aynı gün ödeme almaya başlayabiliyorsunuz.

Eğer hali hazırda bir web siteniz bulunuyorsa Vepara Sanal POS Başvurusu yaparak karlılığınızı artıracak uygun komisyonlar ve güvenli işlem koşullarından faydalanabilirsiniz.

Sanal POS Ücretli Mi?

Hayır, sanal POS almak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Sanal POS sağlayıcıları, POS komisyon oranı belirleyerek her satışınızdan belli oranda bir komisyon geliri elde ederler.

Aslında bir işletim ücreti gibi düşünebilirsiniz. Sanal POS’a başvurmak için bir ödeme yapmanız gerekmez, koşulları sağlıyorsanız sanal POS almaya uygun görülürsünüz ve her satış yaptığınızda da düşük bir sanal POS komisyonu ödersiniz.

Trendyol, Hepsiburada gibi ortak pazar yerlerinde yapılan %20 vb. yüksek komisyon kesintilerine nazaran sanal POS komisyonları çok çok daha düşüktür.

Bu nedenle de eğer bir işletme açmayı düşünüyor veya işletmenizi internete taşımak istiyorsanız, herhangi bir pazar yerinde yüksek komisyonlara katlanarak ödeme almaktansa sanal POS hizmetinden faydalanmanız daha karlı olacaktır.

Sanal POS Güvenilir Mi?

Sanal POS sistemi, hem alıcı hem de satıcı için en güvenli ödeme seçeneklerinden biridir. Bu yöntem ile ödeme yapmak, fiziki bir mağazada kartınız ile ödeme yapmak gibidir. Sadece işlemin gerçekleştiği yer mağaza değil internet sitesi olur.

Sanal POS ödeme sistemleri, 3D ile güvenli ödeme seçeneği de sunar. Bu sayede işlemleriniz sırasında SMS veya mobil bildirim alabilir ve ödemelerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz.

Şirketsiz Sanal POS Alınabilir Mi?

Şirketsiz sanal POS başvurusu yapabilmeniz mümkün değildir çünkü başvuru sürecinde vergi levhası, ticari sicil belgesi ve imza sirküsü gibi çeşitli evraklar talep edilmektedir. Bu evraklara sahip olmanız için de vergi mükellefi yani şirket sahibi olmalısınız. Özetle; şirketsiz sanal POS alamazsınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir