USD34,27
EURO37,36
JPY0,229400
RUB0,362600
GBP44,79
EURO/USD1,09
BIST8.699,19
GR. ALTIN2.912,60
BTC65.680,19
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Online Ödeme Nedir?

Online Ödeme Nedir?

Online Ödeme Nedir
Online Ödeme Nedir
service

Online ödeme sistemleri, internet üzerinden yapılan alışverişlerde alıcı ve satıcı arasındaki para transferini sağlayan alt yapıyı ifade etmektedir. Online ödeme veya internetten ödeme ise, ödeme işleminin sanal bir ortam üzerinden gerçekleştirilmesidir. Online ödeme sistemleri içerisinde kredi kartları, banka kartları, dijital cüzdanlar, havale veya EFT, ön ödemeli kart seçenekleri veya mobil ödemeler gibi çeşitli ödeme yöntemlerini kapsamaktadır. Bu nedenler ile e-ticaret işletmeleri ne kadar büyük bir kitleye ulaşmak istiyor ise o kadar fazla dijital ödeme seçeneği sunması gerekir. Online tahsilat, hem alıcılar hem de satıcılar için çeşitli avantajlar barındırır. Aynı zamanda potansiyel kitlenin artmasına yardımcı olur. Örneğin, ödemelerin intermetten yapılması alıcılar için nakit taşıma ihtiyacını ortadan kaldırarak güvenli ve hızlı alışveriş yapma deneyimi sağlar. Satıcılar ise kişilerin sadakatini artırma, satış hacmini genişletme, daha geniş bir kitleye ulaşma ve tahsilatları kolaylaştırma gibi konularda yardımcı olur. Cimri finans aracılığı ile kredi ve en iyi kredi kartlarına ulaşabilir, yıllık ücretlerini gözlemleyebilirsiniz. Bu kredi kartları sayesinde online ödemeler yapabilirsiniz.  Kredi hesaplama araçları da size yol gösterebilir. En iyi kredi kartı seçenekleri tek bir sayfa üzerinde sıralanır. Cimri finans sayesinde ihtiyaç kredisi ve kredi kartı hesaplamaları yapabilirsiniz.

E-Ticaret Sitelerinin Online Ödeme Alma Yöntemleri

Türkiye’de şu an için en popüler ödeme sistemi, fiziksel veya dijital ödeme sistemlerinen biri olan sanal POS çeşitleri aracılığı ile çalışan kredi ve banka kartları olur. Bu duruma ek olarak EFT, havale ve yine sanal ödeme sistemlerinden biri olan dijital cüzdan ve mobil ödeme gibi sistemlerin popüler olduğunu söylemek mümkün olur. Ödeme sistemi veya çoğul hali ile ödeme sistemleri, bankalar gibi finansal kuruluşlar aracılığı ile ödeme yapmanızı veya tahsilat gerçekleştirebilmenizi sağlayan sistemlerin genel adı olarak yer alır. İşletmeler için en önemli konular arasında, online ödeme yöntemleri yer alır. Güvenli entegrasyonlar ile kişilere sunabiliyor olmasıdır. Aşağıdaki maddeler sayesinde en iyi online ödeme yöntemleri hakkında bilgileri alabilirsiniz.

  • Sanal POS ile kredi veya banka kartından ödeme alma
  • Link ile ödeme alma (sosyal medya, e-mail, sms)
  • Dijital cüzdan ile ödeme alma
  • Ön ödemeli kart ile ödeme alma
  • Havale veya EFT ile ödeme alma
  • Kapıda ödeme alma

 

Yukarıdaki listede dijital alışverişlerde en çok tercih edilen online ödeme yöntemleri yer alır. İşletmeler, web sitelerinde bu yönteöleri sunarak kişilerin taleplerini karşılayabilir ve satış potansiyelini artırabilir.

Alternatif Ödeme Yöntemlerinin Faydaları

Her gün ödeme araçları aracılığı ile milyonlarca işlem gerçekleşir. Bu işlemlerden birçoğu kredi veya banka kartları ile gerçekleşse bile EFT, havale, dijital cüzdan ve mobil ödeme gibi yöntemlerden de yararlanılır. Hatta bazı kullanıcılar, dijital cüzdan gibi henüz çok büyük bir yaygınlığı olmayan ödeme araçlarına sıklıkla kullanılan e-ticaret siteleri sayesinde alıştılar. Bu neden ile alternatif ödeme ödeme yöntemleri bulundurmak, bir şirketin cirosunu önemli ölçüde artırabilir. Aynı zamanda kullanıcıların alışkanlıkları dönemsel olarak farklılık gösterir. Risk endeksleri gibi farklı hesaplama araçları ile kullanıcı davranışları arasında bağlantılar olduğu iddia edilir. Örneğin büyük bir hack skandalı ortaya çıktığı zaman, bazı kullanıcıların online ödeme sistemlerinden sanal POS cihazları yerine fiziksel POS veya havale gibi yöntemleri tercih ettikleri görülebilir. Bu neden ile dönemsel etkilerden de korunabilmek için de alternatif ödeme sistemlerine yönelmeniz oldukça önem taşır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir