USD34,24
EURO37,08
JPY0,226200
RUB0,354100
GBP44,48
EURO/USD1,08
BIST8.867,17
GR. ALTIN3.014,15
BTC67.017,51
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Air Astana Suudi Arabistan’a 4 Yeni Uçuş Seferi Açıyor

Air Astana Suudi Arabistan’a 4 Yeni Uçuş Seferi Açıyor

Air Astana Suudi Arabistan'a 4 Yeni Uçuş Seferi Açıyor
Air Astana Suudi Arabistan'a 4 Yeni Uçuş Seferi Açıyor
service

Air Astana, Suudi Arabistan’a uçuş ağını genişletiyor ve 2024 sonbaharında dört yeni sefer başlatacak. Yeni seferler, Kazakistan’ın Çimkent ve Almatı şehirlerinden Cidde ve Medine’ye olacak.

Çimkent’ten Cidde ve Medine’ye Yeni Uçuşlar

Air Astana, 1 Ekim 2024’ten itibaren haftada iki kez Çimkent’ten Cidde’ye tarifeli seferler başlatacak. Ekim ayının sonundan itibaren seferlerden biri haftada bir Çimkent – Medine olarak dönüştürülecek.

Air Astana Suudi Arabistan'a 4 Yeni Uçuş Seferi Açıyor

Almatı’dan Medine’ye Yeni Uçuşlar

Almatı’dan Cidde’ye düzenlenen mevcut sefere ek olarak, 29 Ekim 2024’te Almatı’dan Medine’ye haftada iki kez düzenlenecek yeni bir sefer başlatılacak.

Air Astana Suudi Arabistan'a 4 Yeni Uçuş Seferi Açıyor

Uçuşlar ve Destinasyonlar Hakkında

Suudi Arabistan’a yapılacak tüm uçuşlar, 16 business class koltuk ve 150 ekonomi sınıfı koltuk ile yapılandırılmış Airbus A321LR uçakları ile gerçekleştirilecektir. Çimkent’ten Cidde’ye ve Çimkent’ten Medine’ye uçuş süresi 5 saat 35 dakika, Almatı’dan Medine’ye uçuş süresi ise 6 saat 10 dakika olacak.

Air Astana Suudi Arabistan'a 4 Yeni Uçuş Seferi Açıyor

Cidde ve Medine: Kutsal Şehirler ve Turistik Merkezler

Suudi Arabistan’ın ikinci büyük şehri ve ekonomik başkenti olan Cidde’de Kral Fahd Çeşmesi, Al-Balad antik kenti ve Kızıldeniz plajları gibi çok sayıda ilgi çekici yer bulunmaktadır. Cidde, Mekke’ye sadece bir saatlik hızlı tren yolculuğu mesafesindedir. Medine ise Müslümanlar için en önemli ikinci kutsal şehirdir ve Peygamber Camii İslam’ın en kutsal ikinci mekânı olarak kabul edilmektedir.

Air Astana’nın Suudi Arabistan’a yeni seferleri, Kazakistan ile Suudi Arabistan arasında seyahat etmeyi kolaylaştırmayı ve her iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik bağları güçlendirmeyi hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir