USD34,23
EURO37,22
JPY0,230700
RUB0,362600
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
GR. ALTIN2.998,46
BTC68.235,66
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İran’dan Netanyahu’ya Suikast Girişimi: İsrail’de Alarm Zilleri Çaldı

İran’dan Netanyahu’ya Suikast Girişimi: İsrail’de Alarm Zilleri Çaldı

İran'dan Netanyahu'ya Suikast Girişimi: İsrail'de Alarm Zilleri Çaldı
İran'dan Netanyahu'ya Suikast Girişimi: İsrail'de Alarm Zilleri Çaldı
service

İsrail hükümeti, İran’ın Başbakan Binyamin Netanyahu’ya suikast girişiminde bulunduğu iddiasında bulundu. Bu iddia, İsrail’den yayın yapan Kanal 12 televizyonunun haberinde yer aldı.

İHA Saldırısı ve Hasar

İddialara göre, Lübnan’dan fırlatılan bir insansız hava aracı (İHA), İsrail’in kuzeyinde Kayserya kentinde Netanyahu’nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etti. Saldırı sonucunda Netanyahu’nun evinde hasar meydana geldi.

İran'dan Netanyahu'ya Suikast Girişimi: İsrail'de Alarm Zilleri Çaldı

İsrail’de Alarm Durumu

İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet (Şabak), olay sonrası tüm hükümet yetkilileri çevresinde alarm durumuna geçti. Netanyahu’nun güvenliği artırıldı ve devlet yetkilileri olayla ilgili soruşturma başlattı.

İran’dan Henüz Bir Açıklama Yok

İran hükümeti, iddialara ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. Ancak İsrail’in İran’ı suçlaması, iki ülke arasındaki gerilimi daha da artırması bekleniyor.

İran’ın Netanyahu’ya suikast girişiminde bulunması iddiası, iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırdı. İsrail, İran’ı suçlarken, İran henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. Olay, bölgedeki güvenlik endişelerini bir kez daha gündeme getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir