USD34,29
EURO37,18
JPY0,226700
RUB0,356200
GBP44,58
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
GR. ALTIN3.015,56
BTC68.141,79
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. PepsiCo Türkiye: Fabrikalarda Su Verimliliği %52 Azaldı!

PepsiCo Türkiye: Fabrikalarda Su Verimliliği %52 Azaldı!

PepsiCo Türkiye: Fabrikalarda Su Verimliliği Azaldı!
PepsiCo Türkiye: Fabrikalarda Su Verimliliği %52 Azaldı!
service

PepsiCo Türkiye, sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde su yönetimine odaklanarak önemli adımlar atıyor. Şirket, “Net Su Pozitif” olma hedefi doğrultusunda hem Türkiye’de hem de globalde su kaynaklarını korumak ve yenilemek için çalışıyor.

PepsiCo Türkiye’nin Sürdürülebilirlik Stratejisi

PepsiCo, “Daha az su kullanmak, suyu geri kazandırmak ve temiz suya erişimi artırmak” prensiplerini benimsiyor. Bu yaklaşımla hem üretim süreçlerinde hem de topluma sunduğu değerlerle fark yaratıyor.

PepsiCo Türkiye: Fabrikalarda Su Verimliliği Azaldı!

PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Evrim Şen: Türkiye’de Su Verimliliği Artıyor

PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Evrim Şen, su kaynaklarını korumak, tarımda ve üretimde su kullanımını optimize etmek için lider sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaptıklarını belirtiyor. Şirket ayrıca arıtma, hijyen ve koruma programlarına yatırımlar yaparak daha fazla insanın güvenli suya erişmesini sağlıyor.

PepsiCo Türkiye’nin Başarı Hikayeleri

Şen, Manisa Fabrikası’nda 2018 yılından bu yana yapılan çalışmalarla kilogram başına tükettikleri suyu %52 oranında azalttıklarını ifade ediyor. Ayrıca, Doğa Koruma Merkezi (DKM) ile iş birliği içerisinde 2023 yılında Tarsus, Berdan havzasında Suyun Geri Kazandırılması Projesini hayata geçirdiklerini belirtiyor. Bu proje kapsamında, Tarsus fabrikasında kullanılan suyun %69’unu doğaya geri kazandırdıklarını vurguluyor.

PepsiCo, “Net Su Pozitif Hedefi” doğrultusunda 2030 yılına kadar mutlak su kullanımı azaltmanın yanı sıra yüksek riskli bölgelerde kullanılan suyun %100’ünden daha fazlasını doğaya geri kazandırmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda PepsiCo, Türkiye’de ve globalde sürdürülebilir su yönetimi konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir