USD34,26
EURO37,19
JPY0,228600
RUB0,355300
GBP44,62
EURO/USD1,08
BIST8.703,20
GR. ALTIN3.015,53
BTC67.418,38
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Ripple SEC Davası: Temyiz Süreci Nasıl İlerleyecek?

Ripple SEC Davası: Temyiz Süreci Nasıl İlerleyecek?

Ripple SEC Davası: Temyiz Süreci Nasıl İlerleyecek?
Ripple SEC Davası: Temyiz Süreci Nasıl İlerleyecek?
service

Ripple SEC davasında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’ın XRP’yi kayıt dışı menkul kıymet olarak sınıflandırmasına yönelik kararına itiraz edildi. SEC’in temyiz başvurusu, XRP’nin geleceği ve kripto sektörü üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bu davanın sonuçları, kripto düzenlemelerinin yönünü belirlemede önemli bir rol oynayabilir.

Temyiz Sürecine Kısa Bir Bakış: Ripple SEC Mücadelesi Nasıl İlerleyecek?

Ripple avukatı Stuart Alderoty, SEC kararına itiraz edebileceklerine yönelik kararı açıkladı. Alderoty, verdiği röportajda SEC’in ön savunma beyanını 17 Ekim’de sunması gerektiğini belirtti. Bu beyan, 4 Temmuz’da çıkan dava kararına edilen itirazın neleri kapsadığını açıklamalı. Alderoty, davalar hakkında umutlu olduğunu ve SEC’in kararının kendileri için ters tepebileceğini düşünüyor.

Ripple SEC Davası: Temyiz Süreci Nasıl İlerleyecek?

Ripple SEC Davası

Ripple Baş Hukuk Sorumlusu, SEC’in Ripple’a karşı açtığı davanın tüm kripto sektörü adına açıldığını belirtti. SEC’in düzenleyici yasal süreçlerinin kripto piyasası üzerinde devam edebileceğini ve nihai kararın kripto para piyasası için yol gösterici olacağını açıkladı.

Geçmiş Dava Süreci ve Ripple’ın Karşı İtirazı

Geçmiş dava sürecinde SEC, Ripple’ın XRP coin’in kayıt dışı menkul kıymet olduğunu iddia etmişti. Ağustos 2024’te ise Yargıç Torres, altcoin’in menkul kıymet olmadığına dair karar verdi ve Ripple’ın 125 milyar dolar ceza ödemesi ile dava sürecini sonlandırdı. Mahkeme kararının SEC’in talep ettiği 2 milyar dolardan düşük olmasına şimdilik en olası temyiz nedeni olarak bakılıyor. Ancak itiraz nedenine dair henüz kesin bir bilgi yok.

Temyiz Kararının Ardından Ripple’ın Kendi Yasal Sürecini Başlattığı Duyuruldu.

Çapraz temyiz veya çapraz itiraz olarak bilinen bu yasal süreçte şirketin hangi noktalara itiraz edeceği Forum C ile açıklanacak. Ripple CLO’su, dava süreci hakkında açıklama yaparak 2026’ya kadar temyiz sürecinin devam edeceğini düşünüyor. Dava sonraki adımlarda çapraz temyiz sürecinde dosyalar sunulduktan sonra brifing verilecek. Briefing sürecinin ise 3 ay sürmesi 2025 Ocak’ta tamamlanması bekleniyor.

Güncel XRP Fiyat Görünümü: Altcoin Fiyatı İçin Takip Edilmesi Gereken Kritik Destekler

Ekim ayının başında 0,57 doların altına düşen ve 0,53 dolar ile 0,55 dolar arasında dalgalı bir seyir izleyen XRP fiyatı, Avukat Stuart Alderoty’nin iyimser açıklamalarına rağmen bir iyileşme gösteremedi. Altcoin, son 24 saate 0,5325 dolar ile 0,5484 dolar arasında hareket ederek yüzde 1,35’lik bir geri çekilme ile minimal bir değişim gösterdi.

Ripple SEC davası, kripto sektörü için büyük önem taşıyor. SEC’in temyiz başvurusu, XRP’nin geleceği ve kripto düzenlemelerinin yönünü belirlemede kritik bir rol oynayabilir. Temyiz sürecinin sonucunu görmek için önümüzdeki ayları takip etmek gerekecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir