USD0,000000
EURO0,000000
JPY0,227700
RUB0,354800
GBP0,000000
EURO/USD0,000000
BIST0,000000
GR. ALTIN0,000000
BTC0,000000
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. ZKsync Ağında Kopyalama Skandalı: Wombat ve Velocore Karşı Karşıya!

ZKsync Ağında Kopyalama Skandalı: Wombat ve Velocore Karşı Karşıya!

ZKsync Ağında Kopyalama Skandalı: Wombat ve Velocore Karşı Karşıya!
ZKsync Ağında Kopyalama Skandalı: Wombat ve Velocore Karşı Karşıya!
service

ZKsync ağı üzerindeki merkeziyetsiz borsa (DEX) platformları Wombat Exchange ve Velocore, tasarım kopyalama tartışmalarıyla gündemde. Wombat Exchange, 21 Ekim’de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir açıklamada, Velocore’un Wombat’ın tasarımını izinsiz şekilde kopyaladığını duyurdu ve topluluğu bu konuda dikkatli olmaya çağırdı.

Wombat’tan Topluluğa Çağrı

Wombat Exchange, yaptığı paylaşımda topluluk üyelerini bu duruma karşı dikkatli olmaya davet etti. Platform, Velocore’un tasarımının izinsiz şekilde kullanıldığını belirtti ve bu tarz kopyaların güvenlik açıklarına sebep olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Topluluğun bu durumun farkında olarak kendi araştırmalarını yapmaları gerektiğini aktaran Wombat potansiyel riskler hakkında uyanık olma çağrısı yaptı.

ZKsync Ağında Kopyalama Skandalı: Wombat ve Velocore Karşı Karşıya!

Velocore’dan Yanıt Geldi

Velocore, Wombat Exchange’in açıklamasına yanıt vermekte gecikmedi. Velocore, yaptığı açıklamada Wombat’ın matematiksel formülünü kullandıklarını kabul ederken, bunun bir kopya olmadığını savundu. Velocore yetkilileri “Wombat’ın formülünü sadece ‘Wombat tarzı’ olarak adlandırdık. Çünkü bu şekilde anlaşılması kolay olacaktı. Ancak bu formülü ilk kullanan Wombat değildi” dedi. Ayrıca, yakın zamanda yaşanan bir açığın Wombat’ın bahsettiği konuyla alakası olmadığını belirttiler.

ZKsync Ağında Kopyalama Tartışmaları

Kopya iddialarına rağmen Velocore, kendi projelerinde stablecoin havuzlarda bir sorun olmadığını ve projenin diğer yönlerden sorunsuz işlediğini iddia etti. Ancak bu yanıt, Wombat topluluğunda farklı tepkilere neden oldu. Topluluk, Velocore’un savunmasını yetersiz buldu ve durumu yakından takip etmeye devam etti.

Velocore’un bu yanıtı ve Wombat Exchange’in iddiaları kullanıcılar arasında tartışmalara yol açarken, ZKsync ağı üzerindeki projelerde güvenlik ve özgünlük tartışmaları bir kez daha gündeme geldi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir