USD34,23
EURO37,08
JPY0,227900
RUB0,354200
GBP44,56
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
GR. ALTIN2.992,16
BTC67.645,18
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 15 Milyon Kullanıcıyla Worldcoin Büyük Bir Adım Attı

15 Milyon Kullanıcıyla Worldcoin Büyük Bir Adım Attı

15 Milyon Kullanıcıyla Worldcoin Büyük Bir Adım Attı
15 Milyon Kullanıcıyla Worldcoin Büyük Bir Adım Attı
service

Worldcoin (WLD), yeni ismiyle World, platformuna birçok yeni özellik ekledi. Kurucularından Alex Blania, bu yeniliklerin World’ün insanlara kimlik, finansal altyapı ve topluluk sunma amacını taşıdığını belirtti.

Daha Hızlı ve Şeffaf Orb Tasarımı

Blania’nın açıkladığı en önemli yeniliklerden biri World’ün amiral gemisi ürünü olan Orb’un yeni tasarımı oldu. Daha hızlı çalışması ve şeffaflığıyla öne çıkan bu yeni Orb, kimlik doğrulama sürecini hızlandıracak. Üstelik artık herkes Orb cihazını satın alarak operatör olma şansı elde edebilecek. Bu adım Orb cihazlarının dünya genelinde daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak.

15 Milyon Kullanıcıyla Worldcoin Büyük Bir Adım Attı

World ID 3.0 ve Anonim Kimlik Doğrulama

World ID 3.0 ise sistemin bir diğer önemli yeniliği olarak öne çıktı. Anonim Çoklu Taraflı Hesaplama (AMPC) ile benzersiz bir anonimlik kontrolü sağlıyor. Bu teknoloji kimlik doğrulama sürecinde kullanıcıların gizliliğini koruyarak güvenliği artıracak. Ayrıca hükümet kimlik doğrulamalarında kullanılabilecek özel kimlik bilgileri desteği de devreye alındı. Bu sayede kullanıcılar devlet kurumlarıyla güvenli bir şekilde kimlik doğrulaması yapabilecekler.

World Chain Mainnet ve Yeni Uygulama

Blania ayrıca, Ethereum tabanlı yeni bir katman olan World Chain Mainnet’in devreye alındığını da duyurdu. Ağ doğrulanmış insan işlemlerine öncelik vererek ölçeklenebilirliği artıracak. World Chain, insan odaklı finansal işlemleri hızlandıracak bir sistem olarak tanımlanıyor. World App 3.0 ile uygulamanın kullanıcı arayüzü de baştan aşağı yenilendi. Şimdi 15 milyon aktif kullanıcısı olan uygulamada geliştiriciler mini uygulamalar oluşturarak daha fazla etkileşim sağlayabilecekler.

World, kimlik doğrulama, dolandırıcılık tespiti ve finansal altyapı alanında büyük adımlar atmış durumda. Yeni ürünler ve güncellemeler ağın geniş kitlelere daha erişilebilir hale gelmesini sağlarken, kullanıcı gizliliği ve güvenliği de ön planda tutuluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir