USD34,25
EURO37,10
JPY0,227400
RUB0,355000
GBP44,47
EURO/USD1,08
BIST8.707,12
GR. ALTIN3.010,19
BTC67.340,40
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. HSBC’de Tarihi Atama: İlk Kadın CFO Göreve Geliyor

HSBC’de Tarihi Atama: İlk Kadın CFO Göreve Geliyor

HSBC'de Tarihi Atama: İlk Kadın CFO Göreve Geliyor
HSBC'de Tarihi Atama: İlk Kadın CFO Göreve Geliyor
service

HSBC Holdings, yeni atanan CEO Georges Elhedery’nin iddialı maliyet kesintilerine girişmesiyle birlikte farklı iş kolları ve coğrafyalarda yeniden yapılanmaya gitti. Bu kapsamda, banka tarihinde bir ilke imza atarak Pam Kamur’u CFO olarak atadı.

HSBC’de Tarihi Atama

Pam Kamur, 159 yıllık tarihinde HSBC’nin ilk kadın CFO’su oldu. Kamur, 2013 yılında HSBC’ye katıldı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mark Tucker tarafından “yönetim kurulu tarafından son derece saygı duyulan ve iyi tanınan biri” olarak nitelendirildi. Tucker, Kamur’un oybirliğiyle CFO olarak seçildiğini belirtti.

HSBC'de Tarihi Atama: İlk Kadın CFO Göreve Geliyor

Yeniden Yapılanma ve Maliyet Kesintileri

HSBC, ticari ve yatırım bankacılığı operasyonlarından bazılarını Michael Roberts yönetiminde birleştirerek büyük bir revizyona gidiyor. Bu adımın getirileri iyileştirmeyi ve maliyetleri azaltmayı hedeflediği belirtildi.

HSBC, yeni CEO’nun liderliğinde maliyet kesintileri ve yeniden yapılanma adımlarıyla yeni bir döneme giriyor. Bu adımların banka için olumlu sonuçlar getirmesi bekleniyor. Aynı zamanda, Pam Kamur’un CFO olarak atanması, HSBC’nin kadın liderliğe verdiği önemi gösteren bir adım olarak değerlendiriliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir