USD34,25
EURO37,00
JPY0,226700
RUB0,358000
GBP44,58
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.016,61
BTC66.942,86
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. 5.5 Milyar Dolarlık Kriz! Bitcoin’de Büyük Sarsıntı Kapıda

5.5 Milyar Dolarlık Kriz! Bitcoin’de Büyük Sarsıntı Kapıda

5.5 Milyar Dolarlık Kriz! Bitcoin'de Büyük Sarsıntı Kapıda
5.5 Milyar Dolarlık Kriz! Bitcoin'de Büyük Sarsıntı Kapıda
service

Bitcoin (BTC) son üç ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 69.000 doları aştı ve iki aydaki en güçlü yükseliş haftasını tamamladı. Ancak 5.5 milyar dolarlık opsiyon vadesi, Bitcoin’in 64.000 dolara kadar düşme riskini beraberinde getiriyor. Bu durum kripto piyasasında büyük bir sarsıntı yaratabilir.

Bitcoin Fiyatında Son Durum

Bitcoin (BTC), kısa bir süre 69.000 dolar seviyesini geçtikten sonra, ani bir düşüşle 67.800 dolardan işlem görüyor. Bu düşüşle birlikte piyasa 70 milyon dolarlık likidasyon yaşadı. Long pozisyonlardaki bu kayıplar, piyasanın dalgalanmalar karşısında ne kadar hassas olduğunu gösteriyor.

5.5 Milyar Dolarlık Kriz! Bitcoin'de Büyük Sarsıntı Kapıda

5.5 Milyar Dolarlık Kriz! Bitcoin’de Büyük Sarsıntı Kapıda

Yaklaşan 25 Ekim tarihindeki 5.5 milyar dolarlık opsiyon vadesi, Bitcoin fiyatı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. CEX.IO analistlerine göre, Bitcoin’in 64.000 dolara kadar düşme ihtimali var. Ancak, 70.000 dolar seviyesinin kırılması, opsiyon satıcılarını daha fazla Bitcoin almaya zorlayarak yükselişi hızlandırabilir.

Bitcoin’e Olan Kurumsal İvme ve Gelecek Beklentileri

Analistlere göre, ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerine olan talep, bu yükselişin arkasındaki önemli bir etken. Kurumsal yatırımcılar, geçen hafta 2.1 milyar dolar değerinde Bitcoin ETF’si aldı. Bu alımlar, günlük madencilik arzını aşan talebi gösteriyor. Bununla birlikte alımlar fiyatı yukarı çekmeye devam edecektir.

ABD Borcu ve Piyasadaki Yükseliş

ABD’nin artan kamu borcu, yatırımcıları riskli varlıklara yönlendirdi. Bitcoin bu varlıklar arasında öne çıkıyor. ETC Group analistleri, yükselişin geri döndüğünü ve Mart ayından bu yana en yüksek seviyelere ulaşıldığını belirtiyor. O dönemde kripto piyasasının değeri 2.8 trilyon doları aşmıştı.

Opsiyon Vadesi Bitcoin’i Nasıl Etkileyecek?

Theodorou, Bitcoin’in tarihsel olarak dördüncü çeyrekte güçlü performans gösterdiğini hatırlatıyor. Piyasa katılımcıları bu haftanın, kripto dünyası için büyük bir dönüm noktası olabileceğini düşünüyorlar.

5.5 milyar dolarlık opsiyon vadesi, Bitcoin’in fiyatını büyük ölçüde etkileyebilir. Bu önemli olay, kripto piyasasında büyük bir sarsıntı yaratabilir ve Bitcoin’in geleceğini belirleyebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir