USD34,25
EURO37,02
JPY0,226400
RUB0,358000
GBP44,57
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.016,44
BTC67.138,87
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Tether CEO’su: 2023’te ABD Kripto Düzenlemeleri ‘Topal Ördek’ Gibi

Tether CEO’su: 2023’te ABD Kripto Düzenlemeleri ‘Topal Ördek’ Gibi

Tether CEO'su: 2023'te ABD Kripto Düzenlemeleri 'Topal Ördek' Gibi
Tether CEO'su: 2023'te ABD Kripto Düzenlemeleri 'Topal Ördek' Gibi
service

Piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan USDT’nin ihraççısı Tether, ABD’nin kripto para düzenlemeleri konusunda son gelişmeleri yakından takip ediyor. Tether CEO’su Paolo Ardoino, yakın zamanda düzenlenen bir etkinlikte düzenlemeler ve şirketin rezervleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kripto Para Düzenlemeleri ABD

Washington’daki DC Fintech Week etkinliğinde konuşan Tether CEO’su Paolo Ardoino, ABD’nin kripto para düzenlemeleri konusunda iyimser olduğunu belirtti. Ancak Ardoino, yıllardır devam eden çalışmalara rağmen düzenlemelerin henüz Senato’dan geçmediğini hatırlattı. ABD’nin mantıklı kripto para düzenlemelerini hayata geçirmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Ardoino, bu düzenlemelerin müşteri korumasını sağlaması gerektiğini söyledi.

Tether CEO'su: 2023'te ABD Kripto Düzenlemeleri 'Topal Ördek' Gibi

Tether ve Kolluk Kuvvetlerine Desteği

Ardoino, Tether’in Federal Soruşturma Bürosu ve ABD Gizli Servisi de dahil olmak üzere 45 ülkede kolluk kuvvetlerine nasıl yardımcı olduğunu anlattı. Yüz milyonlarca kullanıcının etkileşime girdiği USDT, suçluların da zaman zaman kullandığı bir varlık. Şirketin kolluk kuvvetleriyle güçlü iş birliği nedeniyle suçluların işi daha da zorlaşıyor.

Tether CEO'su: 2023'te ABD Kripto Düzenlemeleri 'Topal Ördek' Gibi

Rezervler

Tether CEO’su, rezervler ve itfa kabiliyeti konusuna da değindi. 2022 yılında milyarlarca dolarlık ani itfa gerçekleştirdiklerini, rezervlerinin %10’dan fazlasını nakde çevirdikten sonra bile hayatta kaldıklarını belirtti. Bunun birçok bankanın atlatamayacağı kadar büyük bir stres testi olduğunu vurguladı.

Tether CEO’su, ABD kripto para düzenlemelerinin müşteri koruması için önemli olduğunu ve Tether’in bu düzenlemelere destek verdiğini belirtti. Ayrıca, şirketin rezervlerinin güvenilirliğini ve kolluk kuvvetleriyle iş birliğini vurguladı. Tether, piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan USDT’nin ihraççısı olarak, kripto para ekosistemindeki önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir