USD34,26
EURO36,97
JPY0,224700
RUB0,354100
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.759,72
GR. ALTIN3.030,03
BTC66.617,10
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. API Petrol Stokları Beklentilerin Üzerinde Arttı: 1,64 Milyon Varil Artış

API Petrol Stokları Beklentilerin Üzerinde Arttı: 1,64 Milyon Varil Artış

API Petrol Stokları Beklentilerin Üzerinde Arttı: 1,64 Milyon Varil Artış
API Petrol Stokları Beklentilerin Üzerinde Arttı: 1,64 Milyon Varil Artış
service

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından yayınlanan son rapora göre, petrol stokları geçen hafta beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi. API verilerine göre, önceki hafta 1,58 milyon varil azalan petrol stokları, 18 Ekim ile sona eren hafta 1,64 milyon varil artış gösterdi. Bu artış, piyasa beklentisi olan 700 bin varil artışın oldukça üzerinde gerçekleşti.

Petrol Stokları Beklentileri Aştı

API verileri, ham petrol stoklarının 18 Ekim ile sona eren haftada 1,64 milyon varil artış gösterdiğini ortaya koydu. Bu artış, piyasa beklentisi olan 700 bin varil artışın oldukça üzerinde gerçekleşti. Ancak, ham petrol stokları yılbaşındaki seviyesinin 6,0 milyon varil altında seyrediyor.

API Petrol Stokları Beklentilerin Üzerinde Arttı: 1,64 Milyon Varil Artış

Stratejik Petrol Rezervindeki Artış

Enerji Bakanlığı’nın (DoE) verilerine göre, stratejik petrol rezervindeki (SPR) ham petrol stokları 0,7 milyon varil artışla 384,6 milyon varile ulaştı. SPR stokları yaz aylarındaki en düşük seviyesinin yaklaşık 37 milyon varil üzerinde seyretmesine rağmen, ABD Başkanı Biden’in göreve geldiği zamandan bu yana 250 milyon varil aşağıda bulunuyor. Bu seviyelerde bir artışla birlikte stokların 2020 yılı Ocak seviyesine dönmesinin 5 yılı bulabileceği belirtiliyor.

API Petrol Stokları Beklentilerin Üzerinde Arttı: 1,64 Milyon Varil Artış

Benzin ve Damıtılmış Ürün Stokları Düşüşte

API benzin stokları üst üste üçüncü haftasında da düşüş gösterdi. Bir önceki hafta 5,93 milyon varil azalan stoklar, geçen hafta 2,02 milyon varil daha azaldı. Benzin stokları yılın bu dönemindeki beş yıllık ortalamanın yüzde 4 altında bulunuyor. Damıtılmış ürün stoklarında düşüş beşinci haftada da devam etti. Önceki hafta 2,67 milyon varil aşağı gelen stoklar, geçen hafta 1,48 milyon varil daha düşüş gösterdi. Damıtılmış ürün stokları bu düşüşün ardından beş yıllık ortalamanın yaklaşık yüzde 10 altında kaldı.

Cushing Bölgesindeki Stok Değişimi

Dünyanın en büyük petrol depolama merkezi ve ABD içindeki boru hatlarının kavşak noktası olan, WTI türü petrolün fiyatlandığı Cushing bölgesinin petrol stoklarında üç haftalık artış sona erdi ve sınırlı da olsa düşüş yaşandı. Bir önceki hafta 410 bin varil yükselen Cushing petrol stokları, geçen hafta 216 bin varil azaldı.

DoE’nin Stok Verilerine Dikkat Çekiliyor

ABD Enerji Bakanlığı (DoE) Enerji Bilgi İdaresi (EIA) tarafından bugün açıklanacak petrol stoklarında artış bekleniyor. WSJ tarafından hazırlanan ankete göre, analistler bir önceki hafta 2,2 milyon varil azalan petrol stoklarının, 18 Ekim ile sona eren haftada 0,8 milyon varil artacağını tahmin ediyor. WSJ’nin anketinde benzin stok tahmini 1,3 milyon varil, damıtılmış ürün stok tahmini 1,6 milyon varil düşüş olacağı yönünde oluştu. Ankette DoE’nin açıklayacağı kapasite kullanım oranının yüzde 87,7 seviyesinden yüzde 87,6’ya ineceği tahmin edildi. DoE stok verileri TSI 17.30’da açıklanacak.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) verilerine göre, petrol stokları geçen hafta 1,64 milyon varil artarak beklentileri aştı. Ancak, benzin ve damıtılmış ürün stokları düşüş gösterdi. ABD Enerji Bakanlığı (DoE) Enerji Bilgi İdaresi (EIA) bugün açıklanacak petrol stok verilerinin piyasalar üzerinde önemli etkisi olması bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir