USD34,26
EURO36,97
JPY0,224700
RUB0,354100
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.759,72
GR. ALTIN3.030,03
BTC66.617,10
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Elon Musk’ın Bitcoin Tweet’i 6 Yıldır Etkisi Sürüyor: %1000’lik Artış

Elon Musk’ın Bitcoin Tweet’i 6 Yıldır Etkisi Sürüyor: %1000’lik Artış

Elon Musk’ın Bitcoin Tweet’i 6 Yıldır Etkisi Sürüyor: 00’lik Artış
Elon Musk’ın Bitcoin Tweet’i 6 Yıldır Etkisi Sürüyor: %1000’lik Artış
service

Elon Musk’ın ünlü ‘Bitcoin $66,895’ gönderisi X platformunda paylaşılalı altı yıl oldu. Bu gönderi sonrasında Bitcoin’in değeri yaklaşık %1000 arttı. Elon Musk’ın Bitcoin Tweet’i 6 Yıldır Etkisi Sürüyor: %1000’lik Artış, Musk, bu önemli kripto para hakkında pek fazla açıklama yapmasa da, Dogecoin $0.14248‘e olan ilgisi sayesinde kripto dünyasında önemli dalgalanmalara neden oldu. Son birkaç yıldır kriptodan pek nadir bahsediyor.

Elon Musk’ın Bitcoin Gönderisinin Yılları

Musk’ın X platformunda yaptığı Bitcoin ile ilgili ünlü tweet’in üzerinden altı yıl geçti. Bu gönderi, onun sosyal medya platformunu satın almasından çok önce gerçekleşmişti. Dünyanın en zengin adamının kripto varlıklara olan çekinceleri göz önüne alındığında, bu gönderiyi gerçekten yapıp yapmadığı konusunda kulağa şaka gibi gelse de şüpheler bulunuyor. Elon Musk o günden bugüne çok değildi ve Bitcoin de. O zamandan beri Bitcoin fiyatı yaklaşık %1000 yükseldi; bu, Musk’ın gönderisine kulak verenler için etkileyici bir kazanç sağladı.

Elon Musk’ın Bitcoin Tweet’i 6 Yıldır Etkisi Sürüyor: 00’lik Artış

Musk’ın Dogecoin’e Etkisi

Elon Musk’ın Dogecoin’e karşı olan sevgisi ve dolaylı desteği, bu önde gelen meme coin’in fiyatında olumlu bir etki yarattı. 2021 yılında yaşanan yükselişte, Musk’ın meme coin’e atıfta bulunması büyük katkıda bulundu. SNL Şov döneminde 1 dolar hedefine DOGE hiç olmadığı kadar yaklaştı. Musk’ın, Donald Trump yönetimi altında önerdiği Hükümet Verimliliği Departmanı (D.O.G.E) ile Dogecoin fiyatında yine yakın zamanda yükselişe neden olmuştu.

Şirketlerinin Bitcoin Tutumu

Musk’ın Bitcoin konusundaki çekincelerine rağmen, şirketleri Tesla ve SpaceX’in önemli miktarda Bitcoin tuttuğu biliniyor. Tesla’nın 760 milyon dolarlık BTC’si var. SpaceX ise halen 8.285 BTC bulundurmaya devam ediyor. Musk’ın kripto paralar hakkındaki açıklamaları, piyasalar üzerinde dalgalanmalara neden olmaya devam ediyor. Özellikle XRP hakkında yaptığı yorumlar yine yakın zamanda grafiği etkilemişti. Musk, kripto paraların bireysel özgürlüğü desteklediğine inandığını belirtti ancak bu konuda net bir destek ya da karşıtlık ifade etmedi.

Musk’ın kripto paralarla olan ilişkisi, yatırımcılar için hem fırsatlar hem de riskler barındırıyor. Bu durum, piyasalarda dalgalanmaların devam etmesine yol açabilir. Elon Musk’ın Bitcoin Tweet’i 6 Yıldır Etkisi Sürüyor: %1000’lik Artış,

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir