USD34,26
EURO36,97
JPY0,224700
RUB0,354100
GBP44,50
EURO/USD1,08
BIST8.759,72
GR. ALTIN3.030,03
BTC66.617,10
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Anadolu Efes Rusya İş Kolünü Devralıyor

Anadolu Efes Rusya İş Kolünü Devralıyor

Anadolu Efes Rusya İş Kolünü Devralıyor
Anadolu Efes Rusya İş Kolünü Devralıyor
service

Anadolu Efes, AB InBev ile Rusya ve Ukrayna iş kollarını kapsayan yeni bir anlaşmaya vardı. Nisan 2022’de başlayan görüşmeler sonuçlandı.

Anadolu Efes’ten Rusya Açılımı

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (AEFES), 23 Ekim 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) önemli bir bildirimde bulundu. Şirket, Anheuser Busch InBev SA/NV (AB InBev) ile Efes Breweries International B.V.’nin (EBI), AB InBev’in AB InBev Efes B.V.’deki kontrol gücü olmayan paylarını satın alması konusunda anlaşmaya vardı. Bu anlaşma kapsamında Anadolu Efes, AB InBev’in Rusya iş kolundaki payını devralacak. Karşılıklı olarak AB InBev ise Anadolu Efes’in Ukrayna iş kolundaki payına sahip olacak.

Anadolu Efes Rusya İş Kolünü Devralıyor

Anlaşma Onay Bekliyor

Anlaşmanın tamamlanması için bazı koşulların yerine getirilmesi ve gerekli tüm resmi onayların alınması gerekiyor. AB InBev Efes B.V., onay sürecinin devam ettiği süre boyunca olağan faaliyetlerini sürdürecek. Şirket, onay sürecinin devam etmesi nedeniyle anlaşmanın detayları hakkında daha fazla bilgi paylaşamayacağını belirtti.

Anadolu Efes Rusya İş Kolünü Devralıyor

Tüm onayların alınması ve işlemin tamamlanmasının ardından, şu anda Hollanda merkezli AB InBev Efes B.V.’ye ait olan JSC AB InBev Efes’in (AB InBev Efes Rusya) tüm hisseleri, Anadolu Efes’in %100 iştiraki olan Türkiye’de yerleşik bir grup şirketine devredilecek. Bu devir, Anadolu Efes’in Rusya pazarındaki varlığını önemli ölçüde güçlendirecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir