USD34,29
EURO36,99
JPY0,224400
RUB0,354600
GBP44,47
EURO/USD1,08
BIST8.773,31
GR. ALTIN3.020,60
BTC66.529,50
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Binance 4 Altcoin’i Delist Ediyor: Yatırımcılar Dikkat!

Binance 4 Altcoin’i Delist Ediyor: Yatırımcılar Dikkat!

Binance 4 Altcoin'i Delist Ediyor: Yatırımcılar Dikkat!
Binance 4 Altcoin'i Delist Ediyor: Yatırımcılar Dikkat!
service

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, 4 altcoin’i delist etme kararı aldığını duyurdu. Binance, delist edilecek altcoin’lerin 6 Kasım 2024 tarihinden itibaren artık kripto para borsasında işlem göremeyeceğini açıkladı.

Ticaret ve Çekim İşlemleri Durduruluyor

Binance, delist edilen altcoin’lerle ilgili ticaret işlemlerini 6 Kasım 2024 tarihinde durduracak. Kullanıcılar bu altcoin’leri 7 Şubat 2025 tarihine kadar kripto para borsasından çekebilecek. Bu tarihten sonra ise çekim işlemleri tamamen durdurulacak. Binance, delist edilen altcoin’lerin daha sonra bir stablecoin’e dönüştürülmesi seçeneğinin değerlendirildiğini ancak bunun garantisinin olmadığını ekledi.

Binance 4 Altcoin'i Delist Ediyor: Yatırımcılar Dikkat!

Binance 4 Altcoin’i Delist Ediyor

Binance Futures ve Marjin bölümlerinde de söz konusu altcoin’ler için işlem sonlandırma tarihleri belirlendi. 31 Ekim 2024 tarihi itibarıyla çapraz ve izole marjin işlemleri sonlandırılacak ve kullanıcıların bu tarihe kadar pozisyonlarını kapatmaları önerildi. Aksi takdirde otomatik kapatma işlemi gerçekleştirilecek.

Binance 4 Altcoin'i Delist Ediyor: Yatırımcılar Dikkat!

Kullanıcıların Dikkat Etmesi Gerekenler

Binance’in delist kararı sonrası kullanıcıların ilgili delist edilecek altcoin’lerle ilgili tüm pozisyonlarını kapatmaları ve bu altcoin’lerin cüzdanlarından çekmeleri gerekiyor. Aksi takdirde Binance altcoin’lerin stablecoin’e çevrilmesini sağlayabilir. Ancak bunun garantisinin olmadığının altını çizelim.

Kullanıcıların Dikkat Etmesi Gerekenler

Ayrıca kripto para borsasındaki otomatik yatırım ve arbitraj botları gibi hizmetler de belirtilen tarihlerde söz konusu altcoin’ler için sonlandırılacak. Kullanıcıların bu hizmetlerden kaynaklanabilecek olası kayıplara karşı önlem alması gerekiyor.

Binance, IDRT, KP3R, OOKI ve UNFI’nin delist işlemleri sırasında oluşabilecek potansiyel risklere karşı tüm kullanıcılarını uyararak, platformdaki varlıklarını dikkatle yönetmeleri tavsiyesinde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir