USD34,28
EURO37,00
JPY0,225200
RUB0,357600
GBP44,40
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
GR. ALTIN2.992,75
BTC66.451,18
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Bitcoin 69,000 Dolara Çıktı: Trump’ın Başkanlık Şansı, Piyasaları Etkiliyor

Bitcoin 69,000 Dolara Çıktı: Trump’ın Başkanlık Şansı, Piyasaları Etkiliyor

Bitcoin 69,000 Dolara Çıktı: Trump'ın Başkanlık Şansı, Piyasaları Etkiliyor
Bitcoin 69,000 Dolara Çıktı: Trump'ın Başkanlık Şansı, Piyasaları Etkiliyor
service

ABD Başkanlık seçimlerine sadece iki hafta kala piyasalarda tansiyon yükseliyor. Eski Başkan Donald Trump, bahis piyasalarında Kamala Harris’in önüne geçerken kritik eyaletlerde de Cumhuriyetçiler öne çıkıyor. Piyasalar, olası bir Trump zaferini fiyatlamaya başlamış durumda.

ABD Piyasaları Toparlanarak Yeni Rekorlara Koşuyor

Trump’ın kripto paralara daha ılımlı yaklaşımı ve vergi indirimleri gibi konular gündemde yer alırken, ABD dolarının değer kazanması ve tahvil faizlerindeki yükselişler dikkat çekiyor. Bu gelişmelerle birlikte Bitcoin (BTC) $66,165 de yukarı yönlü bir ivme kazandı. ABD’de hisse senetleri piyasası da hareketli günler yaşıyor. S&P 500 endeksi yeni zirvelere doğru ilerlerken, ABD’nin 2 yıllık Hazine tahvili getirileri tekrar yüzde 4 seviyesinin üzerine çıktı. Öte yandan Bitcoin vadeli işlemler piyasasında açık faizin değeri rekor seviyeye ulaştı.

Bitcoin 69,000 Dolara Çıktı: Trump'ın Başkanlık Şansı, Piyasaları Etkiliyor

Faiz İndirimi Beklentileri

Borsalardaki toplam açık faizin değeri 40.5 milyar dolar seviyesine çıktı. En büyük kripto paranın fiyatı da bu gelişmelerin etkisiyle 69 bin dolar seviyesine kadar çıktı. Piyasalarda 2024 yılı içinde 1,5 baz puanlık faiz indirimi beklentisi güçleniyor. ABD’de beklenenden daha güçlü gelen istihdam verileri ve Trump’ın başkanlık şansının artması ülke ekonomisine yönelik büyüme umutlarını artırıyor. Ancak yatırımcılar gözlerini Cuma günü açıklanacak Tarım Dışı İstihdam verisine çevirmiş durumda. Veri önümüzdeki Fed toplantısı öncesinde faiz oranlarına ilişkin beklentilerin şekillenmesinde kritik rol oynayacak.

Bitcoin 69,000 Dolara Çıktı: Trump'ın Başkanlık Şansı, Piyasaları Etkiliyor

Trump’ın Başkanlık Şansı, Piyasaları Etkiliyor

Piyasalarda oluşan faiz indirimi beklentisi özellikle kripto para piyasasına iyimser bir hava yaratıyor. Trump’ın daha kripto para dostu politikaları benimsemesi ve vergilerde indirim yapma vaatleri Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto paralara ilgiyi artırıyor. ABD tahvil getirilerinin yükselmesi, dolardaki değer artışı ve Trump’ın liderliğinde olası bir büyüme beklentisi piyasalar üzerinde önemli etkiye sahip. Tüm bu gelişmelerin ışığında yatırımcılar önümüzdeki günlerde açıklanacak veriler ve ABD seçim sonuçlarına odaklanmış durumda. Özellikle Tarım Dışı İstihdam verisinin açıklanmasıyla piyasalardaki dalgalanmalar artabilir ve faiz indirimlerine yönelik beklentilerde değişiklikler olabilir.

Bitcoin 69,000 Dolara Çıktı: Trump'ın Başkanlık Şansı, Piyasaları Etkiliyor

ABD Başkanlık seçimleri öncesinde Bitcoin 69,000 dolara yükseldi. Trump’ın başkanlık şansı, piyasaları etkilerken, faiz indirimi beklentisi artıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir