USD34,24
EURO37,08
JPY0,226200
RUB0,354100
GBP44,48
EURO/USD1,08
BIST8.867,17
GR. ALTIN3.014,15
BTC67.017,51
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Trump’ın Seçimi Altcoin’leri Nasıl Etkiler? 2024 Beklentileri

Trump’ın Seçimi Altcoin’leri Nasıl Etkiler? 2024 Beklentileri

Trump'ın Seçimi Altcoin'leri Nasıl Etkiler? 2024 Beklentileri
Trump'ın Seçimi Altcoin'leri Nasıl Etkiler? 2024 Beklentileri
service

2024 ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın anketlerde yükselmesi, olası bir zaferinin kripto piyasaları üzerindeki etkisini gündeme taşıyor. Trump, Bitcoin $66,484’i desteklemesine rağmen, uzmanlar Trump’ın başkanlığı durumunda Ethereum $2,578 ve Solana gibi altcoinlerin asıl kazananlar olabileceğini belirtiyor.

Altcoin’lerin Ön Plana Çıkması

Son katıldığı programda Asgard danışmanlık firması kurucusu ekonomist Alex Kruger, “Trump’ın başkanlığı durumunda esas yatırım altcoinlere akacak” dedi. Kruger, Trump’ın kazanması durumunda Ethereum ve Solana’nın Bitcoin’den daha iyi performans gösterebileceğini ifade etti. “Bitcoin maksimalistleri bundan dolayı üzüntü duyabilir.”- Kruger

Trump'ın Seçimi Altcoin'leri Nasıl Etkiler? 2024 Beklentileri

Trump’ın Seçimi Altcoin’leri Nasıl Etkiler?

Bitcoin’in regülasyon konusunda önemli ilerlemeler kaydettiği, Ethereum ve Solana gibi platformların ise hala yol kat etmesi gerektiği belirtiliyor. Daha elverişli bir regülasyon ortamında Ethereum’un staking işlemlerinin spot ETF’lere dahil olabileceği, Solana’nın ise kendi spot ETF onayını alabileceği düşünülüyor. Bu durum, her iki ağda da faaliyet gösteren yüzlerce merkezi olmayan finans (DeFi) projesinin güvenlik, likidite ve büyüme açısından destek görebileceği anlamına gelir.

ETF’ler ve Kripto Piyasasına Etkisi

Jeff Park, Bitwise’in Alpha Strategies yöneticisi ve Trump’ın kazanmasının Bitcoin fiyatlarında aşırı volatiliteye yol açabileceğini belirtti. “Trump kazanırsa Bitcoin’in 92.000 dolara, kaybederse 37.000 dolara inmesi olasılığı bulunuyor,” -Park Bu rakamların mevcut verilere dayanarak tahmin edildiğini ve bilimsel bir temeli olmadığını söyleyen isim tahminini herhangi bir temele dayandırmıyor.

ETF’ler ve Kripto Piyasasına Etkisi

“Bitcoin ETF opsiyonları büyük bir etkiye sahip. Bu ürünler, kaldıraçlı yatırım yapma, hisse senedi ödünç verme ve çapraz varlık teminatlandırma gibi araçlarla daha geniş katılım imkanları sunuyor.” -Park Asymmetric kripto yatırım firmasının kurucusu Joe McCann, bankaların Bitcoin ETF opsiyonlarından faydalanma potansiyelini belirtti. “Bankalar bu tür ürünlerden çok fazla gelir elde edebilirler.” – McCann. Bloomberg’den ETF uzmanı James Seyffart, bu opsiyonların 2025’in ilk çeyreğinde piyasaya sürülebileceğini öngördü. Seyffart, özellikle pozisyon limitleri gibi regülasyon konularının onayı geciktirdiğini ancak arka planda ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Kripto piyasalarındaki bu gelişmeler, yatırımcılar için farklı fırsatlar ve riskler yaratıyor. Ethereum ve Solana gibi altcoinlerin potansiyeli, Trump’ın başkanlığına bağlı olarak artabilirken, Bitcoin’in fiyatındaki dalgalanmalar geniş bir etki alanına sahip olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir