USD34,23
EURO37,14
JPY0,226900
RUB0,355700
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
GR. ALTIN3.010,44
BTC0,000000
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Kraken, 2025’te Kendi Blockchain’ini Başlatacak: Ink Projesi

Kraken, 2025’te Kendi Blockchain’ini Başlatacak: Ink Projesi

Kraken, 2025'te Kendi Blockchain'ini Başlatacak: Ink Projesi
Kraken, 2025'te Kendi Blockchain'ini Başlatacak: Ink Projesi
service

Kraken, kendi Layer-2 Blockchain’ini piyasaya sürmeye hazırlanan büyük kripto para borsalarından biri. Ink adı verilen bu Blockchain, 2025’in ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek ve kullanıcıların aracılar olmadan token ticareti yapmalarını, borç almalarını ve borç vermelerini sağlayacak.

Kraken’in Blockchain’i: Ink

OP Stack kullanılarak inşa edilen Ink, rakip kripto borsası Coinbase’in 2023’te Base’i piyasaya sürmesinin ardından geliyor. Ink, DeFi sürecini daha geniş bir kitle için basitleştirmeyi ve kullanıcılar için erişimi kolay ve uygun maliyetli hale getirmeyi hedefliyor. Kraken’in bu hamlesi, rakiplerinin benzer girişimlerin başarısını takip ediyor; Binance’in BNB Chain’i ve Coinbase’in Base Blockchain’i gibi.

Kraken, 2025'te Kendi Blockchain'ini Başlatacak: Ink Projesi

Ink’in Geleceği

Ink, 2024’ün sonlarında bir geliştirici test ağı başlatacak ve bu da geliştiricilerin Blockchain’in tam lansmanından önce merkezi olmayan uygulamaları (DApps) denemelerine olanak sağlayacak. Andrew Koller, Ink’in kurucusu, bu hamlenin zamanla kullanıcıların merkezi ve merkezi olmayan hizmetler arasında geçiş yapmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Kraken, 2025'te Kendi Blockchain'ini Başlatacak: Ink Projesi

Kullanıcı Deneyimi ve Gelir Yaratma

Kraken, Ink’i başlangıçta sıralayıcısı olarak konumlandıracak ve ağ işlemlerini yönetip düzenleyerek gelir elde edecek. Bu, kripto para borsasının DeFi hizmetlerine yönelik artan talepten yararlanmasını sağlayacak. Ink, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için, gerçek dünya varlıkları sunma ve borç verme platformlarını geliştirme beklentileri arasında bir düzineden fazla DApp ile piyasaya sürülecek.

Kraken Ürün Tekliflerinde Genişleme

Kraken, Temmuz ayında Bermuda Para Otoritesi’nden (BMA) F Sınıfı Dijital İşletme Lisansı aldı. Daha sonra Ekim ayında Bermuda’da bir türev ticaret platformu açtı. Lisans, Kraken’in cüzdan hizmetleri sağlamasına, dijital varlık ödünç verme veya geri alım işlemleri hizmet sağlayıcısı olarak çalışmasına ve dijital varlık türev değişim sağlayıcısı olarak çalışmasına izin veriyor.

Kraken, 2025’in ilk çeyreğinde Ink’i piyasaya sürerek kripto para ekosistemindeki yerini güçlendirmeyi ve DeFi hizmetlerine erişimi genişletmeyi hedefliyor. Ink, kullanıcılar için daha fazla seçenek sunacak ve DeFi’nin yaygınlaşmasına katkıda bulunacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir