USD34,28
EURO37,20
JPY0,226100
RUB0,354300
GBP44,54
EURO/USD1,08
BIST8.856,50
GR. ALTIN3.001,99
BTC67.632,44
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tokyo’da Çekirdek Enflasyon %1,8’e Düştü, BOJ Hedefinin Altında

Tokyo’da Çekirdek Enflasyon %1,8’e Düştü, BOJ Hedefinin Altında

Tokyo'da Çekirdek Enflasyon %1,8'e Düştü, BOJ Hedefinin Altında
Tokyo'da Çekirdek Enflasyon %1,8'e Düştü, BOJ Hedefinin Altında
service

Tokyo’da çekirdek enflasyonun %1,8’e düşmesi, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) hedeflediği %2’lik enflasyonun altına düştüğünü gösterdi ve bu durum, BOJ’un faiz oranlarını artırma çabalarını zorlaştırabilir.

Çekirdek Enflasyon Beş Ayda İlk Kez Düştü

Cuma günü açıklanan verilere göre, Japonya’nın başkentindeki çekirdek enflasyon beş ay içinde ilk kez merkez bankasının yüzde 2’lik hedefinin altına düştü ve bu durum merkez bankasının faiz oranlarını daha da artırma çabalarını zorlaştırabilir.

Tokyo'da Çekirdek Enflasyon %1,8'e Düştü, BOJ Hedefinin Altında

Hizmet Enflasyonu da Yavaşladı

Bu ay yakından izlenen hizmet enflasyonu da yavaşladı ve Japonya Merkez Bankası’nın daha yüksek ücretlerin malların ötesinde maliyet baskısını artıracağı ve fiyat artışlarını yüzde 2 hedefinin etrafında kalıcı olarak tutacağı beklentilerine şüphe düşürdü.

BOJ Hedefini Gerçekleştirmekte Zorlanabilir

Mizuho Research & Technologies’de kıdemli ekonomist olan Saisuke Sakai, “BOJ’un hayal kırıklığına uğramasına neden olacak şekilde, artan işgücü maliyetlerini yansıtan fiyat artışları hizmet sektöründe çok fazla yayılmıyor ve bu da fiyat görünümü için bir uyarı sinyali olabilir” dedi.

Tokyo’daki çekirdek enflasyonun düşmesi, BOJ’un faiz oranlarını artırma çabalarını zorlaştırabilir. Hizmet enflasyonunun da yavaşlaması, BOJ’un enflasyon hedefini gerçekleştirme konusunda endişeleri artırdı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir