USD34,29
EURO37,17
JPY0,226400
RUB0,354500
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.838,92
GR. ALTIN3.002,17
BTC67.968,22
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Petrol Fiyatları 74,33 Dolar: Orta Doğu ve Fed Etkisi

Petrol Fiyatları 74,33 Dolar: Orta Doğu ve Fed Etkisi

Petrol Fiyatları 74,33 Dolar: Orta Doğu ve Fed Etkisi
Petrol Fiyatları 74,33 Dolar: Orta Doğu ve Fed Etkisi
service

Petrol fiyatları, Orta Doğu’daki jeopolitik gelişmeler ve Fed’in faiz politikasına ilişkin beklentilerin etkisi altında dalgalandı. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 74,33 dolardan işlem görüyor.

İsrail’in İran’a Olası Saldırı Planı Petrol Fiyatlarını Yükseltti

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin İran’a saldırı planını onayladığına yönelik açıklamalar, piyasa oyuncularının arz endişelerini artırdı. İsrail devlet televizyonu KAN’ın adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Gallant ve Halevi, İran’a yönelik saldırı planlarını onayladı. Saldırının gerçekleştirileceği tarih için İsrail hükümetinin karar ve onayının beklendiği belirtildi. Ayrıca, İsrail ordu radyosuna konuşan bir yetkili, ABD istihbarat belgelerinin sızdırılmasının ardından Tel Aviv yönetiminin İran’a yönelik saldırıyı ertelemek zorunda kaldığı yönündeki haberin doğru olmadığını belirtti. Yetkili, İsrail’in saldırı için “uygun zamanı seçeceğini” vurguladı.

Petrol Fiyatları 74,33 Dolar: Orta Doğu ve Fed Etkisi

Petrol Fiyatları, Fed’in Faiz Politikası Beklentileriyle Sıkıştı

ABD’de ekonomik hareketliliğin arttığına işaret eden veriler enflasyonun ABD Merkez Bankasının (Fed) hedeflediği seviyeye gelmesinin zaman alacağı ihtimalini güçlendirdi. Ülkede açıklanan makroekonomik verilere göre ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 19 Ekim ile biten haftada 227 bine düşerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. İş gücü piyasasının dayanıklı kalmaya devam ettiğini gösteren veriler dünyanın en çok petrol tüketen ülkesinde talebe yönelik endişeleri hafifletse de bu durumun Fed’in gelecek toplantılarında agresif faiz indirimi yapmaktan kaçınacağı beklentilerini gündeme getirmesi fiyatların yükselişini kısıtladı. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın gelecek ay politika faizini 25 baz puan düşürmesine kesin gözüyle bakılmaya devam ederken, aralık ayında da faiz indirimi yapılacağına yönelik fiyatlamalar geriledi. Bankanın aralıkta faiz indirimi yapacağına ilişkin tahminler yüzde 72 olarak fiyatlanıyor. Yüksek faiz oranlarının, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına yol açarak petrol talebini azaltacağı düşünülüyor. ABD Dolar Endeksi, önceki işlem seansına göre saat 09.31’de (06.31 GMT) yüzde 0.5 artarak 104,11’e yükseldi.

Petrol Fiyatları 74,33 Dolar: Orta Doğu ve Fed Etkisi

Petrol Fiyatları: Teknik Analiz

Brent petrolde teknik olarak 80,09 doların direnç, 71,07 doların ise destek olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Petrol Fiyatları 74,33 Dolar: Orta Doğu ve Fed Etkisi

Petrol fiyatlarının geleceği, Orta Doğu’daki siyasi belirsizlik ve Fed’in faiz politikasına bağlı olarak belirsizliğini koruyor. İsrail’in İran’a olası bir saldırı planı ve ABD’deki ekonomik veriler, petrol fiyatlarını kısa vadede etkilemeye devam edebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir