USD34,29
EURO37,17
JPY0,226400
RUB0,354500
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.838,92
GR. ALTIN3.002,17
BTC67.968,22
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Almanya İş Güven Endeksi Ekim’de Yükseldi: Ekonomi Düşüşü Durdu Mu?

Almanya İş Güven Endeksi Ekim’de Yükseldi: Ekonomi Düşüşü Durdu Mu?

Almanya İş Güven Endeksi Ekim'de Yükseldi: Ekonomi Düşüşü Durdu Mu?
Almanya İş Güven Endeksi Ekim'de Yükseldi: Ekonomi Düşüşü Durdu Mu?
service

Almanya’da iş dünyası görünümü Ekim ayında iyileşti. Merkezi Münih’te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (IFO), Almanya İş Anketinin sonuçlarını açıkladı ve iş iklimi endeksinin Ekim’de 85,4’ten 86,5’e yükseldiğini duyurdu. Bu gelişme, uzmanların beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

İş Güven Endeksi Yükseldi

IFO’nun açıklamasına göre, iş iklimi endeksi Ekim’de 85,4’ten 86,5’e yükseldi. Bu sonuç, Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin 85,6 beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Ayrıca, beklenti endeksi 86,4’ten 87,3’e, cari koşullar endeksi ise 84,4’ten 85,7’e çıktı.

Almanya İş Güven Endeksi Ekim'de Yükseldi: Ekonomi Düşüşü Durdu Mu?

Almanya Ekonomisi Düşüşünü Durdurdu Mu?

IFO Başkanı Clemens Fuest, Cuma günü yaptığı açıklamada, “Beklentiler daha parlaktı. Ancak Alman ekonomisi düşüşünü şimdilik durdurdu.” dedi. Avrupa’nın en büyük ekonomisindeki ruh hali hala durgun olsa da, bazı istikrar belirtileri gözleniyor.

S&P Global Anketi

S&P Global’in Perşembe günü yaptığı anketlere göre, özel sektör ekonomisi daha yavaş bir hızda daralıyor. Hizmet sektöründeki daha güçlü büyüme, imalat sektöründeki uzun süreli zayıflığı telafi ediyor.

Bundesbank’ın Görüşü

Bundesbank ayrıca bu hafta, Eylül ayına kadar geçen altı ayda yaşanan sığ resesyonun ardından, gayri safi yurtiçi hasılanın dördüncü çeyrekte genel olarak sabit kalmasını beklediğini açıkladı.

Almanya’da iş güven endeksinin Ekim ayında yükselmesi, ülkenin ekonomisinin düşüşünü durdurduğuna işaret ediyor. Ancak uzmanlar, durgunluğun tamamen ortadan kalkmadığını ve ekonomide istikrarın henüz tam olarak sağlanmadığını belirtiyor. Gelecek aylarda iş güven endeksinin nasıl seyredeceği, Almanya’nın ekonomik geleceği hakkında önemli ipuçları sağlayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir