USD34,29
EURO37,03
JPY0,226200
RUB0,354000
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
GR. ALTIN3.029,22
BTC67.060,51
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Dogecoin Uzmanı: 4 Popüler Stablecoin’e Yatırım Riskli!

Dogecoin Uzmanı: 4 Popüler Stablecoin’e Yatırım Riskli!

Dogecoin Uzmanı: 4 Popüler Stablecoin'e Yatırım Riskli!
Dogecoin Uzmanı: 4 Popüler Stablecoin'e Yatırım Riskli!
service

Dogecoin topluluğunun tanınmış isimlerinden biri olan Mishaboar, 4 popüler stablecoin’e yatırım yapmanın riskli olduğunu belirten bir açıklama yayımladı. Uzman, USDT, USDC, PYUSD ve diğer stablecoin’lerin sahiplerine zarar verebileceği konusunda uyarıyor.

Stablecoin’lerde Bulunan Riskler

Mishaboar, stablecoin’lerin çeşitli nedenlerle risk taşıdığını belirtiyor. İlk olarak, bu varlıkların desteklediği rezervlerin çökme olasılığının her zaman bulunduğunu söylüyor. Bu durum, kripto para sektörünün en tartışmalı konularından biri olarak görülüyor.

Dogecoin Uzmanı: 4 Popüler Stablecoin'e Yatırım Riskli!

Stablecoin’lerde Bulunan Riskler

Mishaboar, bu stablecoin’lerin yüksek oranda merkezileştiğini de vurguluyor. Özellikle endüstrinin en büyük iki stablecoin’i olan USDT ve USDC’ye dikkat çeken uzman, PYUSD’nin de popülerlik kazandığını belirtiyor. Tether, Circle ve PayPal gibi varlıkların arkasındaki kurumların, talep edilmesi durumunda kullanıcıların varlıklarını dondurabileceğini iddia ediyor. “Sevgili #Dogecoin topluluğu, defalarca belirttiğim gibi: USDT, USDC veya PYUSD gibi “stable” coin’lere sahip olmak doğası gereği risklidir. Sadece onları destekleyen kurumun çöküşü durumunda değil, aynı zamanda bu varlıklar da riskli varlıklardır…” diyor.

Dogecoin Uzmanı: 4 Popüler Stablecoin'e Yatırım Riskli!

Regülasyonların Rolü

Dogecoin savunucusu tarafından dile getirilen bazı endişelerin büyük ölçüde regülasyonlarla çözülebileceği belirtiliyor. Özellikle Tether CEO’su Paolo Ardoino, Amerika Birleşik Devletleri’nde stablecoin regülasyonunu talep etti, çünkü henüz güvenilir bir çerçeve bulunmadığını ifade etti.

Regülasyonların Rolü

Merkezileşme riskleri de doğru kurallar uygulanması durumunda ele alınabilir. Avrupa Birliği gibi bölgeler, stablecoin ihracını yönlendirmek için Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) gibi düzenlemeler getirdi. Ayrıca, Terra’ya bağlı algoritmik stablecoin USTC’nin çöküşü, piyasadan 40 milyar doların kaybolmasına yol açarak regülatörlerin önlem almasını tetikledi.

Güvenli Alternatifler

Mishaboar, Bitcoin, Dogecoin, Litecoin ve Monero gibi kripto paraların yanı sıra gerçek değeri olan fiat para birimlerine sahip olmanın daha güvenli olduğunu savunuyor. Ona göre, bu varlıklar genel olarak daha az risk taşıyor.

Mishaboar, yatırımcıların daha güvenli alternatifler üzerine odaklanmaları gerektiğini düşünüyor. Uzmanlar, endüstri birlikte çalışırsa bu tür sorunların üstesinden gelinebileceğini belirtiyor. Sonuç olarak, stablecoin yatırımlarında dikkatli olmak ve riskleri göz önünde bulundurmak önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir