USD34,29
EURO37,03
JPY0,226200
RUB0,354000
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
GR. ALTIN3.029,22
BTC67.281,39
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Solana’ya En Büyük Rakip Coinbase’den mi Geliyor? 2.460 Dolarlık Ethereum Ölçeklendirme Çözümü!

Solana’ya En Büyük Rakip Coinbase’den mi Geliyor? 2.460 Dolarlık Ethereum Ölçeklendirme Çözümü!

Solana'ya En Büyük Rakip Coinbase'den mi Geliyor? 2.460 Dolarlık Ethereum Ölçeklendirme Çözümü!
Solana'ya En Büyük Rakip Coinbase'den mi Geliyor? 2.460 Dolarlık Ethereum Ölçeklendirme Çözümü!
service

Solana (SOL) kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, projenin en büyük rakibinin artık Coinbase’ın Ethereum (ETH) $2,460 ölçeklendirme çözümü olduğu görüşünü paylaştı. Yakovenko, Unchained Crypto YouTube kanalında gerçekleştirdiği röportajda, Coinbase’ın Base platformunun Solana için en büyük rekabetçi haline geldiğini belirtti.

Diğer Rakipler ve Solana’nın Konumu

Yakovenko, Base’in ağ faaliyetleri açısından Solana’nın en yakın rakibi olduğunu söyledi. Solana’nın ürün-pazar uyumunda (PMF) fiyat, özellikler ve içerik önemli bileşenler oluyor. Ethereum’un zayıf olduğu alanın fiyat olduğunu ve Solana’nın kullanıcılar için daha uygun ücretler sunduğunu ifade etti: “Base muhtemelen şu anda en yakın rakip, etkinliğe baktığımızda. Ethereum’un zayıf olduğu alan fiyat ve Solana, Ethereum’un ulaşamadığı uygun fiyatları sunuyor, sadece kullanıcı ücretleri açısından…”

Solana'ya En Büyük Rakip Coinbase'den mi Geliyor? 2.460 Dolarlık Ethereum Ölçeklendirme Çözümü!

Base, Solana’ya Karşı En Büyük Tehdit

Yakovenko, Ethereum’un benzersiz yönünün orada çıkarılan varlıklar olduğunu ve bunun Solana’ya doğru kısmen kaydığını belirtti. Ayrıca, Solana ekosistemine karşı en büyük rekabetin Base olduğunu ekledi: “Ethereum’un benzersiz olanı burada çıkarılan varlıklar. Bunun kısmen Solana’ya kaydığını düşünüyorum. Base, Solana ekosistemine karşı en büyük rekabet.”

Sui ve Aptos’un Yükselişi

Yakovenko, Sui (SUI) ve Aptos (APT) gibi layer-1 platformlarının da önemli ilerlemeler kaydettiğini ve özellikler ile fiyat açısından Solana’ya yaklaştığını ifade etti. Ancak, Solana’nın Ethereum’dan sağladığı büyük farkın artık sürdürülemez hale geldiğini belirtti: “Sui ve Aptos da gerçekten iyi gidiyor. Özellikler ve fiyat açısından yaklaştılar. Ancak Solana’nın Ethereum’dan böyle büyük bir fark yaratması artık mümkün değil.”

Bu dönemde Solana’nın 178 dolara kadar yükseldiği ve son 24 saatte %4 değer kazandığı belirtildi. Solana’nın rekabet ortamında Coinbase’ın Base çözümü ile olan mücadelesi, blockchain ağlarının hızla evrildiğini ve oyuncuların sürekli olarak yenilik yapmaları gerektiğini gösteriyor. Solana, mevcut avantajlarını koruyarak ve yeni fırsatları değerlendirerek pazar payını artırmayı hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir