USD34,24
EURO37,07
JPY0,226300
RUB0,353600
GBP44,52
EURO/USD1,08
BIST8.889,01
GR. ALTIN3.013,41
BTC67.163,60
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Eylül’de Tatil Rezervasyonları %20 Arttı: Bodrum ve Kuşadası En Popüler Destinasyonlar

Eylül’de Tatil Rezervasyonları %20 Arttı: Bodrum ve Kuşadası En Popüler Destinasyonlar

Eylül'de Tatil Rezervasyonları Arttı: Bodrum ve Kuşadası En Popüler Destinasyonlar
Eylül'de Tatil Rezervasyonları %20 Arttı: Bodrum ve Kuşadası En Popüler Destinasyonlar
service

Okula dönüş zamanının yaklaşmasıyla turizm sektörü yeniden canlandı. TatilBudur CEO’su Onur Otruş, Eylül ayı rezervasyonlarında geçen seneye göre %20 oranında artış olduğunu belirterek, sezon sonuna kadar bu oranın daha da yükselmesini beklediklerini söyledi.

Eylül Ayı Rezervasyonlarında Yoğunluk

Mevsim normallerinin üzerinde ilerleyen hava sıcaklıkları, henüz tatile gidemeyenler veya yaz bitmeden bir kez daha tatil yapmak isteyenler için fırsat sunuyor. TatilBudur, Eylül ayı rezervasyon taleplerini değerlendirdi ve misafirlerinin yoğun olarak Bodrum ve Kuşadası’nın yanı sıra Alanya, Side ve Kemer bölgelerine rezervasyon yaptırdığını tespit etti.

Eylül'de Tatil Rezervasyonları Arttı: Bodrum ve Kuşadası En Popüler Destinasyonlar

Rezervasyonlarda %20’lik Artış

TatilBudur CEO’su Onur Otruş, Eylül ayının ilk haftalarının okullar açılmadan önce tatil yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir dönem olduğunu belirterek, “Bu sene rezervasyonlarımızda geçen seneye göre %20 oranında artış olduğunu söyleyebiliriz. Bu rakamın ay sonuna kadar %25’e ulaşmasını bekliyoruz.” dedi.

Eylül ve Ekim Aylarında Tatil Trendleri

Temmuz ve Ağustos aylarında genellikle uzun süreli konaklamaları tercih eden misafirlerin Eylül’de ortalama 3-4 gece konaklamalı planlar yaptığını belirten Otruş, “Güney Ege ve Akdeniz’e yönelik tatil planlamalarının, okullar açıldıktan sonra da devam edeceğini öngörüyoruz. Bu sene sezon Ekim sonuna kadar devam edecek. Daha sakin ve nispeten serin havalarda tatil yapmak isteyenlerin Eylül’ün ikinci yarısı ve Ekim ayı için planlamalar yaptığını görüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Eylül ayı rezervasyonlarında yaşanan %20’lik artış, turizm sektörünün hareketliliğini gösteriyor. Özellikle Bodrum ve Kuşadası gibi popüler destinasyonlar, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. TatilBudur, sezon sonuna kadar bu artışın devam etmesini bekliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir