USD34,12
EURO38,10
JPY0,237800
RUB0,369400
GBP45,49
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.873,28
BTC62.731,21
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Eylül Ayı Tatil Rezervasyonları %20 Arttı: Bodrum ve Kuşadası En Popüler Destinasyonlar

Eylül Ayı Tatil Rezervasyonları %20 Arttı: Bodrum ve Kuşadası En Popüler Destinasyonlar

Eylül Ayı Tatil Rezervasyonları Arttı: Bodrum ve Kuşadası En Popüler Destinasyonlar
Eylül Ayı Tatil Rezervasyonları %20 Arttı: Bodrum ve Kuşadası En Popüler Destinasyonlar
service

Okula dönüş zamanının yaklaşmasıyla birlikte turizm sektöründe hareketlilik yaşanıyor. TatilBudur CEO’su Onur Otruş, Eylül ayı rezervasyonlarında geçen seneye göre yüzde 20 oranında artış olduğunu ve sezon sonuna kadar bu oranın daha da yükseleceğini belirtti.

Eylül Ayında Tatil Rezervasyonları Artıyor

Mevsim normallerinin üzerinde ilerleyen hava sıcaklıkları, henüz tatile gidemeyenler ya da yaz bitmeden bir kere daha tatil yapmak isteyenlere tatil imkanı sunuyor. TatilBudur, Eylül ayı rezervasyon taleplerini değerlendirdi. Onur Otruş, bu dönemde misafirlerinin yoğun olarak Bodrum ve Kuşadası’nın yanı sıra Alanya, Side ve Kemer bölgelerine rezervasyon yaptırdıklarını söyledi.

Eylül Ayı Tatil Rezervasyonları Arttı: Bodrum ve Kuşadası En Popüler Destinasyonlar

Eylül Ayı Rezervasyonlarında %20 Artış

Onur Otruş, “Eylül ayının ilk haftaları, okullar açılmadan tatil yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir tarih. Bu sene rezervasyonlarımızda geçen seneye göre yüzde 20 oranında artış olduğunu söylemek mümkün. Bu rakamın ay sonuna kadar yüzde 25’e ulaşmasını bekliyoruz.” dedi.

Eylül ve Ekim Aylarında Tatil Trendleri

Temmuz ve Ağustos aylarında genellikle uzun süreli konaklamaları tercih eden misafirlerinin Eylül’de ortalama 3-4 gece konaklamalı planlar yaptığını belirten Otruş, “Güney Ege ve Akdeniz’e yönelik tatil planlamalarının, okullar açıldıktan sonra da devam edeceğini öngörüyoruz. Bu sene sezon Ekim sonuna kadar devam edecek. Daha sakin ve nispeten serin havalarda tatil yapmak isteyenlerin Eylül’ün ikinci yarısı ve Ekim ayı için planlamalar yaptığını görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Okula dönüş zamanının yaklaşmasıyla birlikte turizm sektörü yeniden hareketlendi. TatilBudur CEO’su Onur Otruş, Eylül ayı rezervasyonlarında geçen seneye göre yüzde 20 oranında artış olduğunu ve sezon sonuna kadar bu oranın daha da yükseleceğini belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir