USD34,11
EURO38,07
JPY0,237200
RUB0,368300
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.924,59
GR. ALTIN2.865,13
BTC63.242,20
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. Türkiye’de Melek Yatırımcı Sayısı Artıyor: Koç Üniversitesi, Yatırımcı Hızlandırma Programı Başlatıyor

Türkiye’de Melek Yatırımcı Sayısı Artıyor: Koç Üniversitesi, Yatırımcı Hızlandırma Programı Başlatıyor

Türkiye'de Melek Yatırımcı Sayısı Artıyor: Koç Üniversitesi, Yatırımcı Hızlandırma Programı Başlatıyor
Türkiye'de Melek Yatırımcı Sayısı Artıyor: Koç Üniversitesi, Yatırımcı Hızlandırma Programı Başlatıyor
service

Türkiye’nin güçlü bir girişim ekosistemine sahip olması, melek yatırımcılık alanında da büyük bir ivme kazandırdı. Statista verilerine göre Türkiye, Avrupa’da melek yatırımcı sayısı bakımından beşinci sırada yer alırken, Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS, bu alanda önemli bir adım atarak melek yatırımcı hızlandırma programı başlattı.

KWORKS Angel Investor Accelerator: Melek Yatırımcılığı Geliştirmek İçin Yeni Bir Girişim

Erken aşama girişimlere yatırım yapmak, yüksek getirili alternatif yatırım fırsatlarını değerlendirmek ve başarılı girişimlerin paydaşı olmak isteyen yüksek net değerli yatırımcılar, seri girişimciler, üst düzey yöneticiler ve emekliyöneticiler için tasarlanan KWORKS Angel Investor Accelerator programı, melek yatırımcılık metodolojisini akademik ve uygulamalı olarak ele alıyor. Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS Direktörü Dr. Mahmut N. Özdemir, ‘Türkiye’de melek yatırımcı olmaya uygun çok kişi olmasına rağmen, belli başlı ağlardaki melekler dışında melek yatırımcı sayımızda istikrarlı bir artış yakalayamadık. KWORKS olarak, bu programla melek yatırımcılık metodolojisinin akademik ve uygulamalı hızlandırma programını sunuyoruz’ dedi.

Türkiye'de Melek Yatırımcı Sayısı Artıyor: Koç Üniversitesi, Yatırımcı Hızlandırma Programı Başlatıyor

Türkiye, Tohum Öncesi Yatırımlarda İkinci Sırada

Startups.watch’un 2024 ilk yarı raporuna göre, TÜBİTAK BiGG fonu yatırımlarıyla birlikte, Türkiye Avrupa’da en çok tohum öncesi yatırım turu gerçekleştirilen ikinci ülke olarak öne çıkıyor. Bu dönemde 142 turda yapılan yatırımın büyüklüğü 7 milyon dolar olarak ölçüldü. Dr. Özdemir, ‘Eylül ayından itibaren yüksek net değerli bireylerin, üst düzey yöneticilerin, seri girişimcilerin, emekli yöneticilerin ve melek yatırımcı olarak ekosisteme dahil olmak isteyen diğer kişilerin başvurularını toplayacağız. Melek yatırımcı hızlandırma programına seçilen katılımcılar, bir ay boyunca eğitimlere, seminerlere katılacak; simülasyon deneyimleriyle alıştırma ve vaka çalışmaları yapacak. Ayrıca yatırımcı adayları KWORKS girişimleriyle tanışma ve görüşme imkanı bulacak.’ dedi.

Türkiye'de Melek Yatırımcı Sayısı Artıyor: Koç Üniversitesi, Yatırımcı Hızlandırma Programı Başlatıyor

Güçlü Girişimler İçin Güçlü Yatırım Ekosistemi

Dr. Mahmut N. Özdemir, ‘Türkiye’den başarılı teknoloji girişimleri çıkarabilmek için yatırım ekosistemimizin de güçlü olması gerekiyor. Nasdaq’da en iyi performans gösteren teknoloji şirketlerinin neredeyse hepsi, kuruluş aşamasında melek yatırımcılar tarafından desteklenmiş. KWORKS olarak hızlandırma programımızla ekosisteme kazandıracağımız yeni melek yatırımcılar, eğitimin sonunda sağlam yatırım kararları alabilmek için bir yatırım tezine sahip olacak. Kanıtlanmış metodolojileri kullanarak bir girişimin yatırım ve pazar potansiyelini hesaplayan, gelecek vaat eden erken aşama girişimleri nasıl belirlemeleri gerektiğini öğrenen yatırımcılar, KWORKS girişimlerini tanıyarak ilk yatırımlarıyla ekosisteme hızlı bir giriş yapma şansı da bulacak’ dedi.

Türkiye'de Melek Yatırımcı Sayısı Artıyor: Koç Üniversitesi, Yatırımcı Hızlandırma Programı Başlatıyor

20 Kişi Seçilecek

KWORKS, KWORKS Direktörü Dr. Mahmut N. Özdemir’in sunumuyla gerçekleştirilecek hızlandırma programı için başvuruları eylül ayında başlayacak. 20 katılımcının seçileceği hızlandırma programı bireysel yatırımcı adaylarını hedeflese de, kurumsal yatırımcıların ilgisine göre özel içerikler de hazırlanacak.

Türkiye'de Melek Yatırımcı Sayısı Artıyor: Koç Üniversitesi, Yatırımcı Hızlandırma Programı Başlatıyor

KWORKS Angel Investor Accelerator Programı: Ekosisteme Değer Katmak

Program sonunda katılımcılar, teknoloji girişimlerinin neye benzediğini, bir teknoloji girişimine yatırım yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, değerleme sürecinin ve sözleşme müzakerelerinin inceliklerini öğrenecek. Dr. Özdemir, ‘KWORKS olarak imza attığımız KWORKS Angels hızlandırma programı sürdürülebilir ve ölçeklenebilir teknoloji girişimlerinin yatırımcı ağını genişletirken, yatırım iştahına sahip yüksek net değerli melek yatırımcıları da ekosisteme dahil edecek. Günün sonunda tüm paydaşlar için ortak değer oluşturulacak. Melek yatırımcılığa ilgi duyan herkesi KWORKS’u takip etmeye ve melek yatırımcı hızlandırma programımıza başvurmaya davet ediyoruz’ dedi.

Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS, Türkiye’deki melek yatırımcı sayısını artırmak ve girişim ekosistemini güçlendirmek için önemli bir adım attı. KWORKS Angel Investor Accelerator programı, melek yatırımcı adaylarına eğitim, deneyim ve ağ oluşturma imkanı sağlayarak, Türkiye’nin teknoloji girişimleri için daha da güçlü bir yatırım ekosistemi oluşturmayı hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir