USD34,11
EURO38,13
JPY0,238300
RUB0,367800
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.968,12
GR. ALTIN2.861,20
BTC63.295,21
  1. Haberler
  2. Kripto Para
  3. Litecoin %4.89 Artışla Bitcoin’i Geride Bıraktı: LTC’nin Geleceği Nasıl Şekillenecek?

Litecoin %4.89 Artışla Bitcoin’i Geride Bıraktı: LTC’nin Geleceği Nasıl Şekillenecek?

Litecoin %4.89 Artışla Bitcoin'i Geride Bıraktı: LTC'nin Geleceği Nasıl Şekillenecek?
Litecoin %4.89 Artışla Bitcoin'i Geride Bıraktı: LTC'nin Geleceği Nasıl Şekillenecek?
service

Kripto para piyasasında Bitcoin’in düşüşüyle birlikte altcoin’ler de benzer bir fiyat hareketi sergiledi. Ancak Litecoin (LTC), olumsuz tabloya rağmen gün içinde %4.89’luk bir artış kaydederek dikkat çekici bir performans sergiledi. Bu ani yükseliş, yatırımcıları ‘Şimdi Litecoin’e yatırım yapmak için doğru zaman mı?’ sorusuyla karşı karşıya bıraktı.

Litecoin Yatırımı Yapılmalı mı?

Litecoin’in fiyatı son bir hafta içinde %2.32, son bir ayda ise %8.01 oranında bir düzeltme yaşadı. Yılbaşından bu yana ise %9.87’lik bir kayıp yaşayan Litecoin, 4.938 milyar dolarlık piyasa değeriyle kripto paralar içinde 19. sırada bulunuyor. Olumsuz performansa rağmen Litecoin’in gün içindeki fiyat hareketi önemli bir direnç seviyesini test etme potansiyeline işaret ediyor.

Litecoin %4.89 Artışla Bitcoin'i Geride Bıraktı: LTC'nin Geleceği Nasıl Şekillenecek?

Litecoin Teknik Analizi

Teknik analizlere bakıldığında Litecoin fiyat grafiğinde 50 günlük EMA (Hareketli Ortalama) göstergesi Haziran ayından bu yana güçlü bir direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor. Direnç noktası Litecoin’in genel piyasada halen güçlü bir satış baskısı altında olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte Göreceli Güç Endeksi’nde (RSI) yaşanan keskin bir yükseliş dikkat çekiyor ve bu durum piyasadaki alım baskısının artabileceğine dair bir sinyal olarak değerlendiriliyor.

Litecoin %4.89 Artışla Bitcoin'i Geride Bıraktı: LTC'nin Geleceği Nasıl Şekillenecek?

Litecoin’in Geleceği

Litecoin fiyatının mevcut momentumunu sürdürmesi halinde önümüzdeki günlerde 67.40 dolar seviyesindeki direnç noktasını test etmesi bekleniyor. Eğer bu seviyeyi aşmayı başarırsa Litecoin’in 78.80 dolar seviyelerine kadar yükselmesi mümkün olabilir. Ancak eğer piyasada bir satış dalgası başlarsa Litecoin fiyatının 55.75 dolar seviyesindeki kritik destek noktasına geri çekilme riski bulunuyor.

Litecoin şu anda kritik bir noktada bulunduğu için yatırımcılar bu altcoin’in önümüzdeki günlerde nasıl bir fiyat hareketi sergileyeceğine dikkatle bakmalı. Yükselişin devam edip etmeyeceği veya bir düzeltme yaşanıp yaşanmayacağı piyasanın genel dinamiklerine ve yatırımcıların alım-satım kararlarına bağlı olarak şekillenecek. Özellikle de Bitcoin’de oluşacak sert hareketleri takip etmekte fayda var.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir