USD34,09
EURO38,07
JPY0,239900
RUB0,370000
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.835,45
BTC62.832,53
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Petrol Fiyatları %2’den Fazla Düştü: Arz Endişeleri ve Çin Ekonomisi Baskı Yaratıyor

Petrol Fiyatları %2’den Fazla Düştü: Arz Endişeleri ve Çin Ekonomisi Baskı Yaratıyor

Petrol Fiyatları %2'den Fazla Düştü: Arz Endişeleri ve Çin Ekonomisi Baskı Yaratıyor
Petrol Fiyatları %2'den Fazla Düştü: Arz Endişeleri ve Çin Ekonomisi Baskı Yaratıyor
service

Petrol fiyatlarında bu hafta sert bir düşüş yaşandı ve Brent ham petrolü varil başına 76 dolara geriledi. Bu düşüşün arkasında, OPEC+’ın üretimi kademeli olarak artırması ve Çin ekonomisindeki yavaşlamanın petrol talebi üzerindeki etkisi yatıyor.

OPEC+ Üretimi Artırıyor

OPEC+ ülkeleri, 2022’den beri durdurulan üretimi kademeli olarak eski haline getirmeyi ve günde 180 bin varil eklemeyi planlıyor. Ancak bu artışın petrol fiyatlarındaki düşüşü durdurabileceği konusunda şüpheler var.Petrol Fiyatları %2'den Fazla Düştü: Arz Endişeleri ve Çin Ekonomisi Baskı Yaratıyor

Çin Ekonomisindeki Yavaşlama

Hafta sonu Çin’den gelen verilere göre, fabrika faaliyetlerinde daralma yaşanıyor ve konut sektöründeki durgunluk derinleşiyor. Bu durum, dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısının ekonomik büyüme hedefini karşılamakta zorlanabileceği endişelerini artırıyor.Petrol Fiyatları %2'den Fazla Düştü: Arz Endişeleri ve Çin Ekonomisi Baskı Yaratıyor

Petrol Fiyatları Düşüşte

Petrol fiyatları, arz beklentileri ve ekonomik hedeflere dair endişelerin etkisiyle bu yıl kazanımlarının çoğunu kaybetti. Son haftalarda piyasalarda oynaklık arttı ve ham petrol vadeli işlemleri Ağustos ayında en büyük günlük dalgalanmalarından bazılarını yaşadı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi, küresel ekonomik görünümdeki belirsizliklerin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. OPEC+’ın üretimi artırması ve Çin ekonomisindeki yavaşlama, petrol piyasalarında dalgalanmaya neden olacak önemli faktörler olarak öne çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir