USD34,11
EURO38,07
JPY0,237200
RUB0,368300
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.924,59
GR. ALTIN2.865,13
BTC63.242,20
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Alman İmalat Sanayisi Düşüşte: Ağustos’ta PMI 42,4’e Geriledi

Alman İmalat Sanayisi Düşüşte: Ağustos’ta PMI 42,4’e Geriledi

Alman İmalat Sanayisi Düşüşte: Ağustos'ta PMI 42,4'e Geriledi
Alman İmalat Sanayisi Düşüşte: Ağustos'ta PMI 42,4'e Geriledi
service

Alman imalat sanayisi, ağustos ayında 42,4 puana gerileyen PMI ile son beş ayın en düşük seviyesine indi. Bu düşüş, ülkenin ekonomik görünümünü daha da karanlıklaştırıyor ve uzmanlar teknik resesyona girilmesi ihtimalinden endişe ediyor.

İmalat Faaliyetlerinde Keskin Düşüş

S&P Global tarafından açıklanan HCOB (Hamburg Ticaret Bankası) Ağustos 2024 imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) nihai verilerine göre, ülkede imalat sanayi PMI, temmuzda 43,2 puan iken ağustosta 42,4 puana geriledi. Bu düşüş, özellikle yeni siparişlerde yaşanan son dokuz ayın en hızlı düşüşüyle belirginleşiyor.

Alman İmalat Sanayisi Düşüşte: Ağustos'ta PMI 42,4'e Geriledi

Alman İmalat Sanayisinin Karşılaştığı Zorluklar

Alman imalat sektörü, küresel ekonomideki yavaşlama, artan Çin rekabetinden ve Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası yüksek enerji fiyatlarından olumsuz etkileniyor. Yükselen faiz oranları, Alman şirketlerin yatırım yapma arzusunu azaltırken, birçok ülkenin Almanya’dan ithal ettiği malları giderek daha fazla üretebilmesi, Alman sanayisinin düşüşten uzaklaşmasını zorlaştırıyor.

Alman İmalat Sanayisi Düşüşte: Ağustos'ta PMI 42,4'e Geriledi

Alman Ekonomisi İçin Tehditler

Alman ekonomisi, artan faiz oranları ve yapısal değişiklikler nedeniyle büyümekte zorlanıyor. Ekonomi, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla azalan yatırımlar nedeniyle yüzde 0,1 küçüldü. Eğer Alman ekonomisi üçüncü çeyrekte de küçülürse, teknik resesyona girmiş olacak.

Alman İmalat Sanayisi Düşüşte: Ağustos'ta PMI 42,4'e Geriledi

Euro Bölgesi İmalat Sektöründe Düşüş

Euro Bölgesi genelinde imalat faaliyetlerindeki düşüş, ağustosta Almanya ve Fransa’da imalat sektöründeki kötüleşen koşullarla devam etti. Bölgede İmalat PMI ağustosta 45,8 puan ile faaliyetlerde büyümeyi gösteren 50 puan seviyesinin altında kaldı.

Alman imalat sanayisinin düşüşü, ülkenin ekonomik görünümünü daha da karanlıklaştırıyor. Uzmanlar, Alman ekonomisinin teknik resesyona girip girmeyeceği konusunda endişeli. Alman hükümeti ise bu yıl ekonomide yüzde 0,3’lük büyüme bekliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir